Arkiv: juni 2006

29.06.2006

Utrolig, utrolig gode er disse småkakene som lages med brunt sukker, kokos og hakket kokesjokolade! Enkle å lage er de også. Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
26.06.2006

"Himmelsk marengskake" er en av de absolutt aller beste kakene jeg noensinne har smakt - og det sier ikke så rent lite...! Da mannen min testet kaken kom han til samme konklusjon, og vi snakker her om en usedvanlig kritisk og ikke minst erfaren kakesmakstester...  Wink

"Himmelsk marengskake" består av en myk kakebunn som dekkes med en helt utrolig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag luftig pisket krem. Den øverste kakebunnen består av en marengsbunn som er laget med brunt sukker. Peanøtter og hakket sjokolade til pynt passer perfekt til resten!

Kort og godt: "Himmelsk marengskake" smaker HIMMELSK!!

Kategorier: Sjokoladekaker
24.06.2006

Her er en oppskrift for skikkelige søtmonser! "Snekkerruter" ligner litt på Snickers i smak og er fantastisk gode!!! Kaken består av en myk kakebunn som er dekket med en tykk peanøttkaramell og deilig sjokoladeglasur. Knallgodt!!! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
20.06.2006

Som du sikkert kan gjette deg til, kommer oppskriften på "Kærnemælksvafler" fra Danmark. Vaflene inneholder kefir ("kærnemælk") og blir myke og kjempegode. Oppskriften gir 8 vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
20.06.2006

"Squashkake med solsikkekjerner" er en saftig formkake, som er svært rask å lage og som har nydelig kanelsmak. Solsikkekjernene gir litt tyggemotstand og en original vri på kaken, men uten å bli for dominerende.

Kategorier: Formkaker
19.06.2006

"Javakake" er en utrolig god formkake med smak av sjokolade og kaffe. Kesam i deigen gir spesielt saftig og myk konsistens. Kaken blir ekstra stilig og smakfull om den glaseres med mørk og gul melisglasur, slik som på bildet.

Kategorier: Sjokoladekaker
18.06.2006


Her har du en skikkelig klassisk sjokoladekake; myk og saftig og fylt med en kjempegod sjokoladekrem!

Kaken inneholder surmelk (kalt "saup" i gamle dager), som gir veldig fin konsistens på kaken. Mange forbinder de gammeldagse sjokoladekakene med en anelse kanelsmak, men kanelen kan selvsagt sløyfes hvis du ønsker.

Kategorier: Sjokoladekaker
16.06.2006

"Fragilitékake" er en delikat, franskinspirert kake som består av fire tynne bunner som lages med marsipan. Kakebunnene settes sammen med en nydelig, fransk mokkasmørkrem. PS: Merk at denne oppskriften på "Fragilitékake" gir en kake som er liten i størrelse, men kaken er likevel "passe stor" fordi den er mektig og derfor bør serveres i små stykker.

Kategorier: Andre festkaker
14.06.2006

"Schwarzwald parfaitkake" er en superlekker iskakevariant av den berømte tyske kaken "Schwarzwälder Kirschtorte" (eller "Black Forest Cake", som kaken er kjent som i engelsktalende land), se oppskrift på detsoteliv.no. I likhet med originalen, består iskakevarianten av en myk og mektig sjokoladekake som er fylt med hermetiske kirsebær og krem (her iskrem) smaksatt med kirsebærlikør. Iskaken pyntes med pisket krem, hermetiske kirsebær og revet sjokolade. En mektig drøm av en iskake!

Kategorier: Iskaker
11.06.2006

Denne kaken holder definitivt hva navnet lover; "Brownies Wonderful" er VIDUNDERLIGE, myke og saftige brownies!

Browniesene er uten nøtter og har rendyrket mørk, intens og deilig sjokoladesmak! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker

Sider