Arkiv: juli 2006

31.07.2006

Oppskriften på "Charlottekaker" er hentet fra en norsk oppskriftsbok fra 1944 med navnet "Økonomisk Kokebok". Kakene blir lyse i fargen og er lette i konsistensen fordi de lages med potetmel i stedet for med hvetemel. Litt sitronessens gir mild smak av sitron. "Charlottekaker" stekes i sandkakeformer og får derfor nærmest preg av å være små, luftige muffins. Oppskriften gir 35 stk.

Kategorier: Småkaker
17.07.2006

"Hvit dame" er den ultimate festkaken i Bergen! Hanseatene fra Tyskland tok denne flotte kaken med seg til Bergen og slik ble dette etter hvert en skikkelig bergenskake. En ekte "Hvit dame" består av både sukkerbrødsbunn og makronbunn og fylles med jordbærsyltetøy og pisket krem. Kaken dekkes med krem og marsipanlokk og pyntes med valnøtter og marsipanroser. En vidunderlig god og evig populær klassiker på bløtkakefronten!

Kategorier: Bløtkaker
17.07.2006

"Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme. Der har eg det som fisken i vannet..." "Bergenskake" stammer, som du skjønner, fra Bergen - den vakre byen mellom de syv fjell - og er en veldig spennede og fantastisk god festkake! Kaken består av en lett og luftig sukkerbrødsbunn som er fylt med en lekker krem laget av seterrømme, melis og masse fint hakkede valnøtter. I tillegg er kaken fylt med bringebærsyltetøy. Kaken dekkes med sjokoladeglasur og pyntes med valnøtter, røde cocktailbær og litt grønn marsipan.

Kategorier: Andre festkaker
16.07.2006

En lekker og veldig lettlaget festkake!

Kategorier: Nøttekaker
14.07.2006

"Sjokoladesnitter" er SUPERSUPERGODE sjokoladesmåkaker!!! Kakene blir litt myke i konsistensen og er fantastisk digge å gomle på! Oppskriften gir ca 50 stk.

Kategorier: Småkaker
14.07.2006

"Advent" er et latinsk ord som betyr "ankomst". Adventstiden begynner 4 søndager før jul og er starten på kirkeåret. Den liturgiske fargen er lilla. Advent kjennetegnes av juleforberedelser og forventninger til julaften, og vi gleder oss med julekalender, adventslys og selskapeligheter. Disse deilige småkakene med sjokolade, mandler, brunt sukker og sirup heter "Adventskaker", men smaker like godt hele året! Oppskriften gir 25 stk.

Kategorier: Småkaker
13.07.2006

Dette er en super oppskrift på eplekake som gir ekstra saftig kake på grunn av seterrømmen i deigen. På toppen er kaken dekket med epler og en topping laget med brunt sukker, kanel og malte mandler. Denne eplekaken blir dessuten litt annerledes enn andre eplekaker ved at den er tilsatt ekstra kanel i kakedeigen i tillegg til i toppingen. NYDELIG!

Kategorier: Formkaker
12.07.2006


Her er en vidunderlig oppskrift for deg som liker kaker med skikkelig smak av sitron!

"Lemon Squares" består av en mørdeigsbunn som dekkes med en fantastisk nydelig hjemmelaget sitronkrem. På toppen drysses kakestykkene med melis. Kaken er en garantert suksess nå i sommervarmen, men smaker selvsagt deilig når som helst på året!

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
10.07.2006

Her har du en superduper oppskrift på en deilig banankake i langpanne! Rømme gjør kaken ekstra myk og saftig. Kaken blir STOR og rekker til mange, glade kakemonser:-) Se også oppskrift på "Banankake i langpanne".

Kategorier: Langpannekaker
10.07.2006

Her har du en nydelig oppskrift på en klassisk, amerikansk ostekake med deilig sitronsmak.

Kategorier: Ostekaker