Arkiv: juni 2008

28.06.2008

Nydelig sommerdessert!

Kategorier: Porsjonskaker
28.06.2008

Pai med moreller er sommerlig og deilig! Her har du oppskrift på "Tarteletter med moreller", som er små porsjonspaier. Vil du lage en stor kake i stedet, se oppskrift på "Pai med moreller og vaniljekrem".

Kategorier: Porsjonskaker
28.06.2008

"Tarteletter" er deilige, små paier - her fylt med vaniljekrem, kiwi og hermetiske mandariner. Oppskriften gir 6 stk.

Kategorier: Porsjonskaker
26.06.2008

Nam, nam. Deilig, varm, flytende sjokoladekake med søt og nesten karamellaktig sjokoladesmak... sukk . . .

Kategorier: Sjokoladekaker
26.06.2008

Sånne skikkelige go'muffins som smaker best helt nystekte..  Yum 

Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
24.06.2008


Nydelig og kjempesaftig gulrotkake med kanel, ostekrem og kandisert appelsinskall (apsikat)!

Perfekt smakskombinasjon!

Kategorier: Andre festkaker
24.06.2008

Spennende "Kokosvafler" med smak av kokos og sitron. Vaflene er nydelige på sommerstid servert med pisket krem og røde bær! Oppskriften gir 8-10 plater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
23.06.2008

"My taste is simple. I only require the best." Det sa Oscar Wilde, og liker du dette ordtaket, liker du nok denne sjokoladekaken også;-) Som navnet indikerer, er "Sjokoladekake med sjokolademousse" en dobbel deilighet! Sjokoladekakebunnen er svært kjapp og enkel å lage, men utrolig myk fordi den inneholder rømme (samme oppskrift som "Kosekake" på detsoteliv.no). Kaken fylles og pyntes med HERLIG lys sjokolademousse, som bare skal piskes opp med melk. På toppen has masse høvlet sjokolade og sjokoladesaus. Raskt levert og så godt at du bare vil ha mer og mer og mer og mer...

Kategorier: Sjokoladekaker
22.06.2008

"Totenkringler" er kjente for å være ekstra lette og luftige. Hemmeligheten ligger i at smøret skal smuldres i melet og ikke smeltes, som i vanlig gjærdeig. "Totenkringler" formes til knuter og får artig fasong. Jeg sendte med svigermor en pose "Totenkringler" en gang hun hadde vært på besøk. Vi fikk snart en telefon om at kringlene hadde slått veldig godt an hos både henne og svigerfar. Populær gjærbakst med andre ord! Oppskriften gir ca 35 stk (men det går fint å doble oppskriften).

Kategorier: Gjærbakst o.l.
22.06.2008

Dette er Ingrid Espelids oppskrift på "Festvafler" hentet fra boken "Helt enkelt baking" (Gyldendal, 2005). Oppskriften kjennetegnes ved at eggene skilles slik at plommer og hviter piskes hver for seg. Litt ekstra bry, men vaflene blir nydelige! Oppskriften gir ca 15 vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider