Arkiv: august 2008

31.08.2008

"Tropisk Aroma" er en kjent og kjær, norsk sjokoladekake med kryddersmak av kanel og muskat. Her har du en original iskakevariant av denne klassiske kaken! "Tropisk Aroma iskake" består av en tynn krydderkakebunn som dekkes med krydret vaniljeis og deretter deilig sjokoladeis.

Kategorier: Iskaker
31.08.2008

"Snille piker kommer til himmelen, slemme piker kan komme så langt de vil.";-) "Himmelske kringler" lages med en spesiell to-delt gjærdeig som gir ekstra myk konsistens på bollene. Deigen er ikke vanskelig å få til, men original! "Himmelske kringler" pensles nystekte med smeltet smør og dyppes deretter i sukker og vaniljesukker, som gir dem en herlig sukkerskorpe.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
31.08.2008

Det enkle er ofte det beste! Blåbær og vaniljekrem smaker kjempegodt sammen! Paibunnen blir ekstra god med litt mandler i.

Kategorier: Paier/Terter
25.08.2008

Dette er egentlig en helt vanlig smuldrepai med havre og rabarbra - men er det ikke allikevel. "Karamellisert rabarbrapai" lages nemlig med en veldig spesiell smuldredeig som inneholder mørk sirup, smør, sukker og kremfløte = de samme ingrediensene du bruker når du lager fløtekarameller.  Smile  Du får dermed en nydelig rabarbrapai med lekker havrekaramelldeig!

Kaken smaker veldig godt med en klatt seterrømme eller med hjemmelaget råkrem (som er pisket krem blandet med eggedosis og vanilje, se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).

Kategorier: Paier/Terter
25.08.2008

"Havrepai med blåbær" er en veldig enkel kake som er svært lettvint å lage. Overraskelsen var derfor stor da dette viste seg å bli den store slageren i et selskap med 60 gjester og 15 andre kaker! Flere spurte om oppskriften, som er så enkel at jeg nesten syntes det var pinlig å gi den:-)

Kategorier: Paier/Terter
24.08.2008

Da supermodellen Cindy Crawford var gjest i TV-showet til Oprah Winfrey som hadde temaet "What the Stylemakers Can't Live Without", viste hun hvordan hun lager sin og ektemannens favorittkake på kjøkkenet deres i Malibu. Favorittkaken hennes, "Strawberry-Rhubarb Pie", er en herlig, amerikansk pai med jordbær og rabarbra. Oppskriften sa hun at hun hadde fra det kjente matbladet "Saveur". Etter denne happeningen har kaken blitt berømt!

Jeg stusset litt da jeg skulle lage paideigen, som er annerledes enn noen annen paideig jeg hittil har laget. Men da jeg smakte paien falt jeg pladask! (Paideigen ligner på den sprøe og litt boblete deigen til McDonalds sin "Apple Pie"). Nydelig!

Kategorier: Paier/Terter
23.08.2008

En veldig spesiell ostekake som vil imponere dine gjester!!! Fantastisk smak!

Kategorier: Ostekaker
21.08.2008

Kaken fra syndenes by... Høres forlokkende ut, ikke sant:-) At du begår både en og to og tre dødssynder når du spiser på denne fantastiske, amerikanske sjokoladekaken er temmelig klart, i hvert fall dersom du regner syndene dine i kalorier. For sjelen din vil jeg derimot påstå at du gjør en veldig god gjerning:-) "Sin City Cake" er en fuktig 3-lags sjokoladekake med MYE mørk sjokolade, sterk kaffe og herlig sjokoladekrem. Nyyyyyt syndene dine - og du vil aldri angre...;-)

Kategorier: Sjokoladekaker
20.08.2008

Søte, norske jordbærene er det beste som finnes! Selv spiser jeg norske jordbær så ofte jeg kan, og det er ikke noe annet som gir meg herligere sommerfølelse!

En klassisk "Clafoutis" lages vanligvis med kirsebær eller moreller (se tidligere registrert oppskrift her på detsoteliv.no). Bruker man andre bær eller frukter, heter kaken egentlig "Flaugnarde", men disse titlene blandes ofte sammen i praksis. Uansett; her har du en nydelig jordbærvariant av denne herlige, berømte, franske dessertkaken - og vil du briefe, kan du jo fortelle dine gjester at du serverer dem en "Flaugnarde aux fraises":-)

Kategorier: Paier/Terter
20.08.2008

Her har du en herlig "Hvit sjokolademoussekake" med ultraluftig konsistens! Oppskriften er hentet fra nettsiden til den engelske tv-kanalen "UKTV Food" (se tips under "Lenker" på startsiden til detsoteliv.no), der alle de engelske kjendiskokkene har sine egne matprogrammer. Oppskriften tilhører sjefskokken Richard Phillips, og du skjønner at det er noe ekstra proft over kaken når du smaker på den. Kaken er imidlertid ikke vanskelig å lage. Kaken heter egentlig "White chocolate cheesecake", men fromasjen har så lett og luftig konsistens og du smaker overhodet ikke kremosten, så jeg synes at "Hvit sjokolademoussekake" er et mye mer passende navn. Perfekt som dessertkake servert med friske bær!

Kategorier: Fromasjkaker

Sider