Havrepai med blåbær

Havrepai med blåbær

25.08.2008
Havrepai med blåbær

Ingredienser

400 g blåbær (se tips)

Havredeig:
300 g smør
3 dl sukker
3 dl hvetemel
6 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form (firkantet på ca 15x25 cm (se bildet) eller 20x20 cm eller rund form som er 24-26 cm i diameter). Ha bærene i bunnen på formen.

Bland smeltet smør med sukker, mel og havregryn. Smuldre deigen over blåbærene i formen (se tips).

Stek kaken ved 200°C i ca 25 min. Avkjøl litt før servering.

Tips

Bruk gjerne frosen blåbær. 1 pakke tilsvarer 400 gram.

Det ser ut som veldig mye deig når du har den over blåbærene i formen, men deigen synker sammen under stekingen og blander seg med saften fra blåbærene. Dette gir en deilig og litt kompakt kake med veldig god smak av havre!

"Havrepai med blåbær" smaker ekstra godt servert sammen med vaniljesaus! NAM!!:-)

25.08.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Tusen takk for deilig oppskrift! Paien ble nydelig!

Super pai! En stor suksess!:9 Den vil bli laget fere ganger!

Hei!
Jeg lurte på om det utgjør en forskjell om blåbærene er tint eller frossene.. Og burde jeg ha potetmel i? Aldrig laget dette før, men skal prøve nå til bursdagen min :)

Tusen takk for en flott oppskrift. Dette er en gjenganger hos oss. Lages på et blunk og kan varieres i det uendelige med andre bær (rips er fantastisk) og også med epler og kanel.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter