Havrepai med blåbær

Havrepai med blåbær er en veldig enkel kake som er svært lettvint å lage.

Overraskelsen var derfor stor da dette viste seg å bli den store slageren i et selskap med 60 gjester og 15 andre kaker! Flere spurte om oppskriften, som er så enkel at jeg nesten syntes det var pinlig å gi den. 😊

Havrepai med blåbær
Ingredienser

400 g skogsblåbær (se tips)

Havredeig:
300 g smør
3 dl sukker
3 dl hvetemel
6 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form (firkantet på ca 15 x 25 cm (se bildet) eller 20 x 20 cm eller rund form som er 24 - 26 cm i diameter).

Ha bærene i bunnen på formen.

Bland smeltet smør med sukker, mel og havregryn. Smuldre deigen over blåbærene i formen (se tips).

Stek kaken ved 200°C i ca. 25 minutter. Avkjøl litt før servering.

Tips

Bruk gjerne frosen blåbær. 1 pakke tilsvarer 400 gram.

Det ser ut som veldig mye deig når du har den over blåbærene i formen, men deigen synker sammen under stekingen og blander seg med saften fra blåbærene. Dette gir en deilig og litt kompakt kake med veldig god smak av havre!

Havrepai med blåbær smaker ekstra godt servert sammen med vaniljesaus! NAM!! 😋

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei!
Jeg lurte på om det utgjør en forskjell om blåbærene er tint eller frossene.. Og burde jeg ha potetmel i? Aldrig laget dette før, men skal prøve nå til bursdagen min :)

Tusen takk for en flott oppskrift. Dette er en gjenganger hos oss. Lages på et blunk og kan varieres i det uendelige med andre bær (rips er fantastisk) og også med epler og kanel.

Denne paien er så lett å lage og er fantastisk god Perfekt å lage på hytta når vi har plukket blåbær. Vi pleier å ha vaniljesaus og vaniljeis til.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift