Arkiv: juli 2009

31.07.2009

"Café Stings sjokoladekake" er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem! Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger. Hvorvidt dette er originalen eller ikke strides de lærde, men dette er uansett blitt en av de aller mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv! Knallgod sjokoladekake - og her er den fantastiske oppskriften!

Kategorier: Sjokoladekaker
31.07.2009

"Lady Goldenglow" er en kakeklassiker som er kjent i Norge fra 1950-tallet. Kaken er utrolig elegant med marmorert kakebunn og lys og mørk krem med smak av sjokolade og appelsin. "Lady Goldenglow" er imidlertid ikke bare en norsk klassiker. Oppskrift på kaken finnes visst nok også i boken "Any One Can Bake" utgitt av "the Educational Department of the Royal Baking Powder Co., New York City" i 1929! Gode kakeoppskrifter går aldri av moten!

Kategorier: Sjokoladekaker
31.07.2009

Du kjenner vel til den herlige sjokoladen til Nestlé som heter "Lion Bar". Her har du en hjemmelaget versjon som har noe av den samme deilige smaken. "Lion Bars" er snop som gir energi og gjør deg fornøyd når du er lysten på noe søtt og godt. Enkle å lage og holdbare i kjøleskapet. Du vil elske dem!

Kategorier: Småkaker
31.07.2009

"Kaiserschmarrn" er en original dessertpannekake og en østerrisk spesialitet! Deigen er som en vanlig pannekakerøre, men inneholder flere egg og gjerne litt rom og noen rosiner. Det er vanlig at eggehvitene skilles fra plommene og piskes opp for seg for å gi ekstra luftig røre. Kaken stekes i stekepanne som en tykk pannekake. Når den er ferdigstekt, deles den opp i mindre biter som serveres hulter i bulter på tallerkenen med melisdryss over ("schmarrn" betyr noe i retning av "surr og tull"). "Kaiser" betyr keiser, og det sies at "Kaiserschmarrn" første gang ble laget til Keiser Franz Joseph I (1830-1916). Det verserer mange ulike historier rundt dette, blant annet heter det at hans vakre kone, keiserinne Elisabeth, var for opptatt av å holde linjene til å ville forsyne seg av denne desserten, så keiseren spiste både sin egen og hennes porsjon - og var strålende fornøyd med det. Mulig historien bare er "surr og tull" den også, men who cares? "Kaiserschmarrn" er NYDELIG!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
31.07.2009


"Red Velvet Cake" - enda en amerikansk klassiker!

Kaken er pr def en sjokoladekake, men inneholder så mye rød konditorfarge at den blir rød i fargen. Kaken fylles med lekker, hvit smørkrem, som står i spennende kontrast til fargen på kakebunnene.

I New York Times (14. februar 2007) er kaken gitt følgende omtale: "It’s a cake that can stop traffic! The color, often enhanced by buckets of food coloring, becomes even more eye-catching set against clouds of snowy icing, like a slash of glossy lipstick framed by platinum blond curls. Even the name has a vampy allure: red velvet. ...It’s the Dolly Parton of cakes: a little bit tacky, but you love her." Smile

Det sies at man under den første verdenskrigen brukte kokte rødbeter for å få kaken rød, så kaken har vært bakt i lange tider. Ifølge artikkelen i New York Times er kakens egentlige opprinnelse likevel uklar: "Though the consensus is that Red Velvet, like many layer cakes, is from the South, it is certainly not in every cookbook about Southern food. No definitive information exists on exactly where it came from, how it should be made or why it is red. In fact, Red Velvet Cake has produced almost as many theories and controversies as recipes."

I USA fås den røde fløyelskaken kjøpt i de fleste bakerier, og kaken er spesielt populær i brylluper og på Valentinesdagen!

Kategorier: Andre festkaker
30.07.2009

"My first wish is to see this plague of mankind, war, banished from the earth." Dette ønsket, som deles av de fleste av oss, er uttrykt av den militære generalen og USAs første president, George Washington. Uten tvil en av de aller viktigste personer i Amerikas historie! Han var umåtelig populær og huskes for sin integritet og karakterstyrke - "Truth will ultimately prevail where there is pains to bring it to light". Amerikas hovedstad Washington DC er oppkalt etter ham, og han finnes avbildet på dollarseddelen. Her er kaken som bærer hans navn: en mektig sjokoladekake med knallrøde maraschino-kirsebær og spennende sjokoladekrem med mandelessens og maraschino.

Kategorier: Sjokoladekaker
30.07.2009

Fantastiske "Brownie Bites" i akkurat passe, herlig munnfullstørrelse! Lag en fristende, stor stabel som gjestene dine kan forsyne seg av. "Brownie Bites" er enkle å bake og kan lages med eller uten valnøtter. Populær amerikansk klassiker!

Kategorier: Langpannekaker
28.07.2009

"En sann diplomat er en mann som tenker seg om to ganger før han ikke sier noen ting" (Winston Churchill). "Diplomatkake" er en nydelig kake med hasselnøttbunn og luftig sjokoladekrem som er basert på både smørkrem og fløtekrem. Se også oppskrift på "Ambassadekake", som er en lignende kake, men med litt annen kakebunn.

Kategorier: Sjokoladekaker
16.07.2009

"For aught that I could ever read, Could ever hear by tale or history, The course of true love never did run smooth" (William Shakespeare fra "A Midsummer Night's Dream"). Dette er en vidunderlig vakker midtsommernattsdrøm av en kake!

Kategorier: Andre festkaker
16.07.2009

Det finnes ingen bedre måte å nyte sommerens bær på enn å ha dem oppå en myk, mektig og deilig sjokoladekonfektkake! "Browniekaken" inneholder kokesjokolade og masse valnøtter. En fantastisk sommerkake!

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider