Red Velvet Cake

31.07.2009
Red Velvet Cake

Ingredienser

Kakebunner:
100 g smør
3 dl sukker
2 store egg
2 dl surmelk
1 ts vaniljeessens
1 ss kakao
1 ts eddik
1 ts natron
4,5 dl hvetemel
4 ss rød konditorfarge (se tips)

Hvit vaniljesmørkrem:
3 dl melk
4 ss hvetemel
300 g smør (gjerne usaltet)
3 dl sukker
1,5 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeessens og kakao. Rør ut natron i eddik. Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk til slutt inn den røde konditorfargen (kakedeigen blir da rødlilla i fargen!).

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.

Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele. Varm opp under stadig omrøring i noen minutter til du får en tykk grøt. Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter. Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeessensen. Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).

Fyll og pynt kaken med vaniljesmørkremen.

Tips

4 ss rød konditorfarge utgjør 4 x 15 ml, dvs 60 ml. Dette tilsvarer 4 stk små flasker rød konditorfarge som fås kjøpt i de fleste matvarebutikker. Det er mye konditorfarge, men er nødvendig for at kakebunnene skal få riktig rød farge!

Du kan bruke mye mindre mengde (ca 1 ss) om du i stedet bruker konsentrert konditorfarge. Dette fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger og nettbutikker, se tips under Lenker på startsiden.

Følg oppskriften nøye når du lager vaniljesmørkremen. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye.

Kaken oppbevares i kjøleskapet og er fin å fryse. Den smaker best servert romtemperert.

Se også "Magnolia Red Velvet Cake" og "Red Velvet Cupcakes".

31.07.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Jeg har nettopp blitt ferdig med denne kaken + smørkremen, og ELSKER den. Oppskriften er helt super :-)

Steker du begge bunnene på likt? Med varmluft?
Eller kan du steke en og en? :)

Denne kaken har blitt en favoritt. Kjempe gøy å lage og alle elsker den.
Denne kan fint lages sukkerfri med tagatesse/stevia for de som har diabetikere i familien. :)
Syns frostingen er litt vanskelig å få pen, men pynter med sjokoladetrukket jordbær så blir den fin likevel :)

Kan den fryses med fyll på?

Jeg ønsker lage denne i en 28 cm springform. Hvor mye må jeg legge til på oppskriften??
Syntes kaken er helt fantastisk! :)

Prøvde meg på denne.den hevet ikke.. de to lagene er kanskje 2 cm høye hver. rekker ikke å kjøpe mer konditorfarge så morgendagens bursdagkake er ødelagt.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet