Arkiv: oktober 2009

31.10.2009

Siste aften i oktober er Halloween, også kalt All Saints Eve ("alle helliges kveld") eller "De Dødes dag". Etter amerikansk tradisjon ringer unger på dørene og tigger godteri med uttrykket "trick or treat", som betyr "(velg mellom å få en) rampestrek eller (å gi en) godbit". På norsk er dette oversatt til "knask eller knep" og på svensk til noe så søtt som "bus eller godis". Så når det ringer noen små, skumle, utkledde hekser, flaggermus eller skjeletter på døren din i kveld, kan du jo være forberedt og hente frem "Spøkelsesmuffins". Dette er deilige sjokolademuffins - så du blir garantert populær!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
31.10.2009

Dette er en SKUMMEL SJOKOLADEKAKE som består av tykk, sjokoladebrowniedeig som drysses med masse sukker og kakao og så overhelles med kokende varm, sterk kaffe. Når kaken steker danner det seg deilig kake på toppen og fantastisk nydelig sjokoladesaus under kaken! Spennende, svart og DØDSDIGG! Se også oppskrift på "Devil's Float", som er basert på lignende oppskrift.

Kategorier: Sjokoladekaker
31.10.2009

"Same shit, new wrapping" sa en morsom venninne av meg da hun oppgitt beskrev sexen med sine litt for mange seksualpartnere:-) Men nok om det. Også gulrotkake kan varieres, selv om det går i det samme: deilig gulrotkakebunn med smak av kanel og luftig ostekremfyll - her altså i lekker og hendig rullekakefasong.

Kategorier: Rullekaker
31.10.2009

"Sjokoladekake med tyttebær" har spennende smak og spennende farger!

Kategorier: Sjokoladekaker
27.10.2009

KJEMPEGODE, høstlige muffins som lages med revet gresskar, krydder, hakkede valnøtter og ostekrem! Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
27.10.2009

Deilig Halloweenkake som ligner vanlig gulrotkake, men som inneholder revet gresskar i tillegg! Kaken dekkes med nydelig ostekrem.

Kategorier: Andre festkaker
26.10.2009

"Gresskarpai" ("Pumpkin Pie") er en amerikansk klassiker som er meget populær å bake til Halloween (allehelgensaften), som er siste kvelden i oktober. "Gresskarpai" bakes også tradisjonelt til Thanksgiving, som markeres siste helgen i november i USA og siste helgen i oktober i Canada. Thanksgiving er amerikanernes høsttakkefest og antakeligvis også den aller viktigste høytiden i USA. På Thanksgiving Day (fjerde torsdagen i november) samles familier over hele Amerika til tradisjonsrike og overdådige kalkunmiddager for å markere takknemlighet for de viktigste gaver i livet: god mat og samhold med venner og familie. Og hva passer vel bedre enn en "Gresskarpai" til dessert, med høstlig farge og mild, krydret smak. Serveres gjerne med pisket krem smaksatt med lønnesirup.

Kategorier: Paier/Terter
22.10.2009

Hvis du vil ha en søt, liten frokost. Eller en søt, liten formiddagsbit. Eller en søt, liten smak etter middag. Eller noe til kaffekoppen. Eller som kveldskos. (Eller litt syndig nattmat i smug...). Oppskriften gir 10 små, myke, sinnsykt gode blåbærmuffins!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
22.10.2009


"Whities" - for deg som vil spise syndige "Brownies" med hvit samvittighet..  Wink 

Oppskriften passer til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
22.10.2009

Nydelig, nydelig, nydelig!

Kategorier: Muffins/Cupcakes

Sider