Arkiv: februar 2010

28.02.2010

"I hate Mondays" (Garfield). Og mens vi som Pusur gruer oss til at helgen snart er over, kan vi nyte søndagskvelden med kjempedeilige, nystekte "Sjokolademelkvafler" - faktisk med brukbar samvittighet. For tro det eller ei; disse nam-nam vaflene er faktisk ikke så usunne som de høres ut som, men inneholder både havregryn og grovt mel. Oppskriften gir 6 vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
26.02.2010

Når OL-medaljene hagler inn som i Vancouver i år, er det lett å være stolt av lille Norge. Og det er mye annet bra som kommer fra Norge også: "Tykklefser" er erkenorske og fantastisk gode!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
26.02.2010

God smak går aldri av moten. Derfor gjør ikke duftende, hjemmelagde "Kanelsnegler" det heller!

Oppskriften gir 30 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
23.02.2010

Chocolate Cupcake - you are mine!

Kategorier:
22.02.2010

Mm! Serves one - or two if you really wanna share.

Kategorier: Porsjonskaker Puddinger
18.02.2010

Det at jeg de siste par årene i min umettelige matentusiasme har dratt med meg min mann på masse forskjellige restauranter, har ført med seg gledelige "spin off"-effekter jeg ikke hadde regnet med. Fyren har nemlig utviklet seg til å bli en skikkelig eksperimentell hjemmekokk! For eksempel ble jeg forleden servert en helt fantastisk fiskesuppe som blant annet inneholdt laks, steinbit, kongekrabbe, fiskefond, vårløk, eggeplomme, kremfløte - og nå kommer finessen - vidunderlige ravioli fylt med sopp og noen hemmelige dråper trøffelolje! Da jeg så fortalte at jeg hadde laget "Eggelikøriskake", sa han "Åå, det høres godt ut" (interessert). "Hva inneholder den?" Jeg svarte ærlig "Egg, sukker, krem. Og eggelikør selvfølgelig". "Ja vel" (ikke lenger så interessert). Poenget er bare at det SKAL være enkelt å lage hjemmelaget iskake! Han måtte etterpå innrømme at kaken var veldig god (etter at han hadde gitt kakestykket sitt en ekstra dæsj eggelikør, en ekstra dæsj konjakk og varmet opp og sukret noen frosne blåbær til å ha ved siden av...:-)) "Eggelikøriskake" passer perfekt som lekker påskedessertkake!

Kategorier: Iskaker
16.02.2010

Tirsdagen før askeonsdag kalles i dag populært for "Pancake Day" i England - dagen man kan fråtse og kose seg og bruke opp alle rester av egg, mel, smør og sukker før den 40 dager lange fasten setter in (as if). Det historiske navnet er "Shrove Tuesday" - "shrove" som i "shrive", som betyr å skrifte og rense seg for sine synder. Det holder kanskje å skrifte for seg selv....kremt;-) Eller som det også heter: "Med kristelig nestekjærlighet tilgir jeg meg selv mine synder. Særlig de store. De små ser jeg fram til å gjenta (Jens Bang)".

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
15.02.2010

YUMMMM

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
14.02.2010

Mmmm... Dette er kaken som gjør mor lykkelig!

Kategorier: Sjokoladekaker
14.02.2010

Den ultimate desserten...;-)

Kategorier: Porsjonskaker

Sider