Arkiv: mai 2010

29.05.2010

"A balanced diet is a cookie in each hand." Denne berømte oppskriften på FANTASTISKE cookies stammer fra "Northrup-Jones Coffee Club" i Omaha, USA.

Kategorier: Småkaker
28.05.2010

Uansett hvor mange uprøvde kakeoppskrifter som hoper seg opp i skuffer og skap hos meg, blir jeg LYKKELIG av å få tak i en ny (ja, jeg er ei pussig skrulle...). Denne oppskriften fikk jeg ved forrige besøk hos mine svigerforeldre. Siste dagen før vi skulle reise hjem, ringte en hyggelig nabo på døren for å gi meg kopier av noen av hennes aller beste kakeoppskrifter. Oj, så overrasket og glad jeg ble! "Spesialkake" er en kjempegod sjokoladekake som består av en myk formkake med sjokoladebiter som dekkes av en superdeilig sjokolade/kaffekrem.

Kategorier: Sjokoladekaker
23.05.2010

Hva er vel en bedre hyllest til årets vakreste måned enn en nydelig bløtkake med bringebærkrem og lys sjokoladekrem!

Kategorier: Bløtkaker
23.05.2010

Her har du en av mine beste favorittkjeks! Oppskriften er uten egg. "Havregrynskjeks" er lyse i fargen og smaker fantastisk godt med ost på. Herlig som lett og mettende mellommåltid!

Kategorier: Småkaker
23.05.2010

Sylvester Graham (1794-1851) var en amerikansk helsekostguru som ble berømt for å ha oppfunnet det grove "Grahamsbrødet" på en tid da hvitt loff var statussymbol i USA. All ære til Mr. Graham for det! Men Sylvester Graham er også kjent for sine ekstreme meninger om at man må være streng vegetarianer for å klare å bekjempe lysten til å nyte alkohol, kaffe, te, krydder, hyppige bad og å ha sex - hvilket han mente "irriterte kroppen og ledet til sykdommer". Den type uttalelser skulle vel være grunn nok til å totalboikotte Mr. Graham, men disse knallgode "Grahamskjeksene" er likevel verdt å bake! Dette er tykke, smakfulle kjeks som er deilige med smør og ost på. Oppskriften gir 60 stk.

Kategorier: Småkaker
22.05.2010

"The human frame being what it is, heart, body and brain all mixed together, and not contained in separate compartments as they will be no doubt in another million years, a good dinner is of great importance to good talk. One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well" (Virginia Woolf fra romanen "A room of one's own", 1929). Denne søte mandelkaken egner seg utmerket som nydelig avslutning på et godt måltid!

Kategorier: Nøttekaker
21.05.2010

Mango er min yndlingsfrukt! Nesten rart at jeg ikke har tenkt på før å fylle en marsipankake med mango, vaniljekrem og pisket krem. Smaken ble helt uimotståelse god!

Kategorier: Bløtkaker Dessertkaker
21.05.2010

“I like work; it fascinates me. I can sit and look at it for hours” (Jerome K. Jerome). He-he:-) "Saupkringle" er for deg som liker kjappe løsninger som ikke krever for store anstrengelser. Du rører deigen raskt sammen og har deilig, nystekt kake ferdig på et blunk! Smøret i kringlen er byttet ut med kulturmelk (som ble kalt "saup" i gamle dager), så det er lite fett i kaken. "Saupkringle" gjør seg best helt nystekt. Nydelig smak av kardemomme!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
16.05.2010

"Jeg har et Perlehumør idag, som Æggedosisen ligner..." :-) Som Wergeland påpeker er det god grunn for hele det norske folk å være i perlehumør og å "begynde tidligt og ende seent med Dagens Høitid at hylde". En skikkelig deilig bløtkake hører selvfølgelig også med på selveste nasjonaldagen!

Kategorier: Bløtkaker
14.05.2010

"Skjebnesymfonien" (Beethovens 5. symfoni) er vel den aller mest kjente symfonien vi har. Med sin verdensberømte intro ("når skjebnen banker på døren"), setter den an tonen for det som utvikler seg til et stort, kraftfullt og til tider nokså dystert mesterverk. Symfonien må forstås på bakgrunn av at den ble skrevet på den tiden Beethoven innså at han begynte å bli døv, noe som gjorde ham sint og deprimert. Men imponerende nok lot han seg ikke stoppe! Da han flere år senere fullførte sin nesten like berømte 9. symfoni, var han komplett døv! Dette storslagne verket er fylt av korsang, pauker og cymbaler. Med tekster i siste sats basert på Schillers dikt "Ode an die Freude", er symfonien en flott hyllest til livsgleden, vennskap, menneskelig samhold og likeverd. Musikken er valgt til EUs nasjonalhymne "Song of Joy"! Her er en fantastisk oppskrift for deg som nå er inspirert til å lage din egen, praktfulle "Marsipankake med bærsymfoni"!

Kategorier: Bløtkaker

Sider