Arkiv: juni 2010

29.06.2010

"Peach Melba" er en nydelig og berømt dessert bestående av vaniljeis, fersken og bringebærsaus. Dessert ble komponert i 1892 av mesterkokken August Escoffier ved Savoy Hotel i London til ære for den store, australske operasangerinnen Nellie Melba (1861-1931). Nellie Melba var på besøk i London for å synge rollen som Elsa i operaen "Lohengrin" av Wagner på Covent Garden. Vi som har sett denne operaen vet at vi snakker opera av den heavy og langvarige sorten, og selvfølgelig med tragisk utgang for de elskende (Elsa dør av sorg når hun blir forlatt av sin ridder). Vi vet også at operaens absolutte klimaks er at en gigantisk svane kommer inn på scenen med den mystiske ridderen Lohengrin på ryggen (selv om jeg har opplevd en oppsetning der scenografen har hatt såpass humor at svaneridderen har vært byttet ut med en ung gutt iført badering med svanehode). Anyway - poenget her er at da August Escoffier komponerte desserten til festmiddagen som ble avholdt etter den storslåtte operaforestillingen til Nellie Melba, formet han iskremen til en stor svane og danderte fersken og bringebær rundt denne. Her har du derimot "Peach Melba Tart" - som er "Peach Melba" i terteform, og som har den samme deilige og friske smakskombinasjonen som desserten.

Kategorier: Paier/Terter
29.06.2010

En fantastisk deilig sjokoladevariant av den amerikanske superklassikeren "Pecan Pie" (se tidligere registrert oppskrift her på detsoteliv.no).

Kategorier: Sjokoladekaker
28.06.2010

Å oppleve mestringsfølelse er herlig! Det er vel derfor vi alle har en tendens til å gjøre enda mer av det vi synes vi får til (og prøver å snike oss unna det vi føler at vi ikke mestrer...). Cluet er å gjøre det så enkelt at suksessen er garantert:-)

Her er en kake som det er helt umulig å mislykkes med. Deigen skal bare røres/kladdes raskt sammen (derav navnet) og for øvrig trenger du bare å dytte pærebiter ned i deigen.

Simsalabim og voilà! Kaken er klar og du kan glede deg over resultatet!

Kategorier: Sjokoladekaker
26.06.2010

"Høyt henger de og sure er de." Det er kanskje ikke først og fremst druer man tenker på når man hører dette uttrykket, men det er faktisk en av Æsops fabler om "Reven og druene" som har gitt opphavet til uttrykket. "Æsops fabler" er en samling fabler fra den greske antikken som ifølge tradisjonen opprinnelig skal ha blitt fortalt av Æsop, en slave som levde på øya Samos på 600-tallet f.Kr. Det er korte, underholdende og belærende fabler, som ofte handler om dyr med menneskelige egenskaper, men også om folk, planter og naturkrefter. Fablen om "Reven og druene" forteller om reven som ikke kan få fatt på druene som henger for høyt. Moralen i fortellingen er at man ofte tenker (innbiller seg) at man ikke liker det man ikke kan få. Vel - uten å ta livsløgnen fra verken meg selv eller andre - her er en deilig mandelkake med nydelig sjokoladekrem og melisdryssede druer. Søt og tilgjengelig for alle!

Kategorier: Nøttekaker
26.06.2010

"Underwear is such an emotional thing" (sitat Elle Macpherson). Såå enig, hehe;-) Her er noen helt andre blonder, som også gjør suksess - om enn på en litt annen måte. "Regiablonder" er basert på en gammel og velkjent norsk oppskrift på tynne, delikate, sprø småkaker med nydelig smak av havre, vanilje og kakao. Oppskriften gir 25 stk.

Kategorier: Småkaker
25.06.2010

Hvem fru Nilsen er vet vi ikke, om hun er fin vet vi heller ikke, men at hun har fin formkake - det vet vi! "Fru Nilsens fine formkake" er en mektig og flott formkake. Den inneholder mye smør, mange egg og har en nydelig touch av sitron. Enkel luksus!

Kategorier: Formkaker
23.06.2010

"For mye av det gode kan være praktfullt!" (sitat Mae West og slett ikke uegnet som motto for detsoteliv.no:-)) Her er enda en formidabel oppskrift på hveteboller, denne gangen med artig snurrefasong og nydelig nougatfyll. Bollene er kjempelette å lage og ekstra gode når de er nystekte og varme, gjerne med et glass melk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
21.06.2010

Dagens kake vil jeg dedikerer til gutta SH og O. De er morsomme, de er kjekke, de er smarte og de er snille. Bortsett fra når de tar frem hagla for å drepe! Det gjør de ikke ofte, men når de gjør det, gjør de det skruppelløst og med glede - eller som O ville sagt det: "Svine-blid i svine-sti." Guttas neste planlagte blodbad vil finne sted på villsvinjakt i utlandet og de planlegger å lage en blodkake av offeret. Kanskje en sjokoladesøt "Elgmuffins" kan sette en stopper for slike makabre forlystelser?! Du vil kanskje mene at min "Elgmuffins" ikke ligner helt på elg. Jeg lagde dem etter tips fra et ukeblad da min datter fylte 5 år i fjor. Hun spurte "Oi, hva er det?". Jeg fortalte henne at det var "Elgmuffins". Hun svarte leende: "Nææææii mamma, DET DER er ikke noen elg. Du tulla du!" Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
20.06.2010

I disse tider fylt med storslåtte feiringer av sommer og kjærlighet, passer det med en nydelig festkake. Denne har en fantastisk sjokolademarengsbunn - perfekt sprø utenpå og bløt inni - som dekkes med solbærsyltetøy, masse pisket krem og herlige friske blåbær. Kaken pyntes med et kokett lite melisdryss. En himmelsk kombinasjon av smaker! WOW for en kake! Se også "Sjokoladepavlova med bringebær".

Kategorier: Andre festkaker
18.06.2010

En deilig frokost litt utenom det vanlige: Nystekte "Cornflakesvafler" servert med bær og varm, lettkrydret honningsaus... (PS: Men vaflene er også veldig gode servert med jordbærsyltetøy.)

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider