Arkiv: mars 2013

20.03.2013

Dette er vel strengt tatt ingen oppskrift, men snarere et lite tips til osteanretninger!

"Valnøtter i honning" er kjekt å ha klart på en dekorativ glasskrukke og smaker fantastisk godt som tilbehør til alle slags gode oster - etter min mening særlig til blåskimmels- og til hvitskimmelsoster (brie og camembert) og til chevre.

Kategorier: Oster med tilbehør
19.03.2013

Dette er en nydelig fikenmarmelade som lages med portvin, rødvin og krydder. Fikenmarmeladen passer til mange slags oster, men jeg synes denne er spesielt god til litt kraftige blåskimmelsoster, som Roquefort, Stilton eller en Gorgonzola Piccante som jeg har her på bildet. "Valnøtter i honning" hører også med (se egen oppskrift) og gjerne også noen ferske fiken.

Luksusavslutning på middagen!

Kategorier: Oster med tilbehør
17.03.2013

Jeg ELSKER gode oster, gjerne servert med en marmelade eller noe annet deilig, søtt tilbehør. Det er utrolig mye godt å variere mellom, og jeg har nå tenkt å utvide Det søte liv til å også inneholde slike oppskrifter (jepp, ekstremt fornøyd med denne beslutningen;-)).

Først ut er min aller beste fikenmarmelade, som lages med krydder, konjakk og valnøtter. Jeg serverer den her til en vidunderlig god og bløt "Brie de Melun". Brie inneholder nesten 50 prosent fett, og når den er perfekt moden og temperert blir den bløt som smør og iblant nesten flytende som fondue. Denne brien ble så bløt at den gjerne kunne spises med skje... love it :-)

Kategorier: Oster med tilbehør
11.03.2013

 

Denne fantastiske sjokoladekaken er  FARLIG GOD og ONDSKAPSFULT FRISTENDE og sørger for at du blir HEKTA! Icon evil

06.03.2013

Disse nydelige cupcakesene har jeg oppkalt etter Mövenpicks kjempegode karamelliskrem som heter Caramelita. Jeg har brukt en hel boks av denne iskremen i deigen, som gir myke muffins med dødsdigg karamellsmak!! Pynten er luftig, pisket krem som er smaksatt med vanilje. Karamell og vanilje er herlig sammen! Daimstrøssel på toppen gir perfekt finish! Oppskriften gir 30 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
05.03.2013

Her har du panna cotta av den kremete sorten, slik ekte panna cotta jo skal være (navnet betyr tross alt kokt fløte;-)). Panna cottaen har jeg smakt til med vanilje og sitronsaft, noe som står nydelig sammen med den eksotiske pasjonsfruktsausen på toppen. Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

 

 

 

 

 

Kategorier: Frukt og bær, Puddinger
01.03.2013

Utsøkt smakskombinasjon!

Sjokoladefondanten skal helst lages med ekte Valrhona sjokolade - verdens mest eksklusive sjokolademerke. Tropiske frukter marineres i nydelig sirupslake for å gi den ultimate luksusfølelsen. Love it! Oppskriften gir 4 porsjoner.