Arkiv: mai 2013

27.05.2013

Oh my - give me some!

Mektig sjokoladekake med mørk sjokolade- og kaffesmak og lekker marmorering med ostekakefyll. Serveres med pisket krem som gjerne er smaksatt med vaniljesukker og litt rom. Utrolig godt! 

 

 

20.05.2013

Mango is my favorite! En absolutt superherlig "Mango milkshake" smaker deilig på varme dager. Denne milkshaken lages med "Mango pulp" som er en mangopuré som kjøpes på boks.

Delicious!

Kategorier: Drikke
15.05.2013

En nydelig vri på en all time klassiker! Her har den berømte marengskaken "Pavlova" fått følge av råkrem og friske bær. Råkrem er en blanding av eggedosis og pisket krem og smaker usedvanlig godt sammen med friske bær. Dette er rett og slett en drøm av en kake!

15.05.2013

Til 17. mai er det en stadig økende trend å lage fantastiske kaker som er farget i rødt, hvitt og blått med konditorfarge. Det gir lekre kaker å se på, men personlig foretrekker jeg å spise kaker uten så mye konditorfarge. Du kan skape det samme fargeuttrykket med friske bær som gir deilig, naturlig smak og du slipper da kunstige fargestoffer.

En enkel måte å lage Norges mest populære festkake om til en 17. mai kake er å fylle den med røde og blå bær og å pynte med norske flagg! Ja, så lett kan det gjøres:-)

Ha en strålende feiring!

Kategorier: Andre festkaker
14.05.2013

På en festdag som 17. mai gjør det seg med noen skikkelig gode sjokoladecupcakes! Denne oppskriften gjør definitivt susen!! Jeg har brukt iskremen "Chocolate Fudge Brownie Ice Cream" i sjokoladedeigen som sammen med massevis av sjokoladebiter gir fantastisk god sjokoladesmak på kakene. På toppen har jeg pyntet med kritthvit marengskrem og farget strøssel. Oppskriften gir 16 store cupcakes.

12.05.2013

Dette er en luksusvariant av karamellpudding som lages med mange eggeplommer og kremfløte. Resultatet blir en skikkelig tykk og kremete karamellpudding. Jeg har denne gangen valgt å lage 4 porsjonsstørrelser. Server denne karamellpuddingen gjerne sammen med søt, pisket krem og friske bær ved siden av.

En himmelsk god dessert!

Kategorier: Puddinger
09.05.2013

Marengskaker er skikkelig i vinden for tiden, så hvorfor ikke lage verdens mest berømte marengskake til 17. mai?

En ekte Pavlova skal være høy og bugne av krem og bær! Marengsen er sprø utenpå og bløt og litt seig inni. Nydelig kake!

Denne oppskriften min på Pavlova finner du også i det nyeste nummeret av Aftenpostens bakemagasin som heter Bake, sammen med noen flere av mine festkake-favoritter, samt et aldri så lite intervju av meg. Smile  Bake ble nylig kåret til "Årets nyskapning" da årets mediepriser ble delt ut av Mediebedriftenes Landsforening i Bergen den 7. mai, hvilket er meget velfortjent!

Kategorier: Andre festkaker
09.05.2013

Dette er en utrolig enkel dessert, men som smaker nydelig! Runde kuler av skikkelig god vaniljeis rulles i mandelflarn. Serveres med friske blåbær og rørt blåbærsyltetøy. Desserten kan varieres med andre typer bær og nøtter.

Kategorier: Iskrem
09.05.2013

Nydelig og forfriskende dessert! Oppskriften gir 2 porsjoner.

Kategorier: Dessertsupper
06.05.2013

En koselig kveldsaktivitet er å bake en smilende "Solbollekake" sammen med barna. Datteren min ble i alle fall veldig ivrig da vi lagde denne:-) You're my sunshine!

"Solbollekake" kan lages med hvilken som helst bolledeig. Du finner en veldig god variant her som er smaksatt med appelsinjuice og litt kardemomme. Nam!

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider