Arkiv: mars 2016

30.03.2016

Sponset innlegg.

Hei!

Er det flere enn meg som har fått det pangtravelt etter påske?  Smile  Puh! Men det meste er veldig morsomt, så da skal jeg ikke klage. Jeg går på visninger og det kommer til å skje mye spennende med Det søte liv fremover. Mer om det får dere vite snart!  Smile

I dag skal du få oppskriften på en kjempegod langpannekake av meg. Den får deilig sjokoladesmak fordi den innholder Nugatti. I tillegg er det en spennende vri på smaken fordi kaken innholder både kondensert melk (Viking Melk) og karamellisert melk (som kalles dulce de leche). Klikk deg inn på oppskriften, så skal jeg forklare nærmere..

28.03.2016


Heisan!

Ja, så er det slutt på påsken, og vi kan begynne å glede oss til våren dere!  Smile

Jeg avrunder en deilig påskeferie med en nydelig sitronkake.  Den har samme, litt bløte konsistens som brownies, men blir lys i fargen fordi den lages med hvit sjokolade. Revet sitronskall og kokos gir kjempegod, tropisk smak!

Kakebitene er raske å lage og holder seg myke lenge. Naaaam! Yum  De er dessuten veldig godt egnet til å fryses og tiner raskt.

Kategorier: Langpannekaker
27.03.2016

Sponset innlegg.

Hei!

Det er fortsatt rolige og fine påskedager for mange av oss. Heart  Her har du noen fine, myke muffins som er supre å ha med seg på tur! Smile  

Det er surmelken i deigen som gir den fine konsistensen. Jeg har brukt hakket appelsinsjokolade som gir god smak, men du kan like gjerne bruke hakket melkesjokolade eller annen sjokolade du liker. Revet appelsinskall kan sløyfes eller byttes ut med kakaopulver.

Muffinsene er veldig populær hos barna, og deigen er så enkel og lett å røre sammen at barna gjerne kan bli med på å lage dem også. Oppskriften gir ca 10 muffins, men kan lett dobles hvis du vil ha en større porsjon. 

Kategorier: Muffins/Cupcakes
26.03.2016


Hei kjære følgere!

Håper dere koser dere med påskeferie!  

I dag vil jeg vise dere en langpannekake som passer utmerket til påsken, men også ellers på året. "Silviakaka" er en svensk klassiker, som opprinnelig lages som rund formkake, men den er også veldig populær som langpanne. Kaken er saftig og myk, og dekkes med en kjempegod gul krem. Det mest vanlige er å drysse kaken med kokos, men det blir også lekkert å pynte kaken med fargerikt kakestrøssel som jeg har brukt her. 

Kaken er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
25.03.2016

Sponset innlegg.

vaffelens dag byr jeg i dag på deilige påskevafler laget med appelsinjuice og rømme!

Vaflene blir supermyke og får kjempegod smak!

Jeg liker dem kjempegodt servert varme med bare et lite sukkerdryss - men prøv dem også gjerne med appelsinmarmelade og en klatt rømme. Det er kjempegodt!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
21.03.2016


Å nam, Banankake med appelsinsjokolade er kjempegodt!

Den perfekte turkaken, hyttekoskaken og påskekaken.  Smile  

Banankaken blir søt og god, men har likevel en friskhet over seg på grunn av appelsinsmaken.

Kategorier: Formkaker
20.03.2016


Hei dere!

Det er palmesøndag og strålende solskinn her i Oslo. Så herlig!

Gleder meg til å være masse ute i dag, men først skal dere få en kjempegod oppskrift på påskescones av meg.

Disse sconesene gir skikkelig påskestemning med smak av kjente og kjære påskeinnslag, nemlig appelsin og Kvikk Lunsj!
Nam!  Smile  

Scones er dessuten kjapt og enkelt å lage og blir fort en favoritt blant både store og små. 

Du finner denne oppskriften også publisert i min faste spalte på VGs matside godt.no, se her.

Oppskriften gir 12 stk.

18.03.2016

Sponset innlegg.

Hei kjære dere!

I dag startet påskeferien for mange, og det er tid for lange, fine, hyggelige påskedager!  Det er også tid for gode middager og mye besøk, og da er det jo stas å kunne diske opp med en skikkelig deilig påskekake!

Hemmeligheten bak den saftige konsistensen på denne kaken, og den fyldige smaken på fromasjen, er at jeg har brukt Viking Melk i både kake og fromasjen. Og det er ikke tilfeldig, for denne kaken har jeg nemlig spesialkomponert i anledning 125-års jubileet til Viking Melk!

Tenk så fantastisk - 125 ÅR!   Smile  

Viking Melk er faktisk Norges eldste dagligvareprodukt, og minst like aktuell i dag!
Viking Melk er usøtet, kondensert melk som selges på boks, og kan brukes på samme måte som matfløte i en rekke oppskrifter. Viking Melk sies ofte å være kokkens hemmelige triks for å få fylde og god smak på sauser og gryteretter, og Viking Melk er også suverent bra å bake med! Det fine med Viking Melk er dessuten at selv om konsistensen er like fyldig som fløte, er fettinnholdet bare 8 % som er mye, mye lavere enn fløte.  Smile  

I anledning det store jubileet vil det skje mye spennende rundt Viking Melk i hele år, blant annet vil du snart finne boksene med Viking Melk i en limited edition med originalt retrodesign i butikkhyllene. Stas å se hvordan boksene så ut i gamle dager, ikke sant?
Når et produkt holder seg aktuelt i så mange år, må det være det beste tegnet på kvalitet! 

17.03.2016

Sponset innlegg.

Det nærmer seg vaffeldagen den 25. mars, og i år som tidligere år henter jeg da frem mitt favoritt-vaffeljern fra Wilfa! Smile  Det heter Hjerte Stor Piip, og har vunnet en rekke best-i-test konkurranser, herunder førsteplass i en stor vaffeljerntest på Klikk.no i 2015. Dette vaffeljernet er også det beste jeg har brukt noen gang - det steker store, fine vafler, er buet inni slik at deigen ikke renner ut av vaffeljernet, og lager en kjekk liten pipelyd når vaflene er ferdigstekte. Alltid perfekt stekte vafler!   Smile  

Siden vaffeldagen vil komme midt i påsken i år, ville jeg lage noen vafler som gir skikkelig påskestemning. Appelsinvafler med sitronkrem er perfekte til en slik anledning! Oppskriften gir en stor porsjon deilige, myke vafler med mild appelsinsmak. Vaflene kan fryses ned, og man kan tine noen plater om gangen.

- Så har man ferske, myke vafler både til tur og som kos gjennom hele påsken!  Grin 

Sitronkremen ("lemon curd") kan kjøpes ferdig, men er også lett å lage selv. Kremen har god holdbarhet i flere uker dersom den oppbevares i kjøleskapet.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
16.03.2016


Hjemmelaget eggekrem smaker nydelig i både kaker og gjærbakst!

Eggekrem er kjekt å lage hvis du skulle ha ekstra eggeplommer til overs.

Kategorier: Sauser og kremer

Sider