Arkiv: april 2016

30.04.2016

Annonse: Vikingmelk tørrmelk

Hei dere!

Så har vi kommet til mai du skjønne! Smile

Mai er en av de store bakemånedene, og det er spesielt populært å bake kaker med bær.

Bær gir oss litt sommerstemning på forskudd, og smaker friskt og deilig - ikke bare i kaker, men i gjærbaksten også. Som i disse nydelige bollene, fylt med hjemmelaget eggekrem og friske bringebær, bjørnebær og blåbær.  Yum 

Jeg har her brukt en super gjærdeig som lages med tørrmelk. Jeg bruker Viking Melk helmelkspulver som fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Bollene kan selvsagt lages med andre typer gjærdeiger også, men jeg anbefaler deg å prøve denne. Se også super oppskrift på Boller med tørrmelk.

Oppskriften gir 20 store og fantastisk gode boller!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.04.2016

Annonse: Vikingmelk tørrmelk

I år feirer Viking Melk 125 års-jubileum!  Smile 

Og i den anledning viser jeg deg her hvordan man kan lages superdeilige hveteboller med tørrmelk.

Jeg har tidligere omtalt den kondenserte melken fra Viking Melk blant annet i oppskriften Påskekake med vikingmelkfromasj. Kondensert melk selges på hermetikkboks og er melk der noe av vannet er dampet bort, slik at konsistensen blir mer fyldig enn vanlig melk. Dermed blir dette et supert alternativ til fløte i mange matretter og bakst. Du finner produktet i de fleste matbutikkene.

Men Viking Melk selges også som helmelkspulver, som rett og slett bare er vanlig helmelk der alt vannet er dampet bort. Ingen tilsetningsstoffer - bare rent melkepulver laget av helmelk! 

Det fine med både den kondenserte melken og tørrmelken sammenlignet med vanlig melk, er selvfølgelig at holdbarheten er en helt annen. Tørrmelken veier dessuten lite og er mye lettere å bære på enn fersk melk, og kan fint oppbevares i skapet sammen med andre tørrvarer.

Det eneste man trenger å gjøre for å få flytende melk er å røre ut helmelkspulveret med vann. I pose helmelkspulver på 130 gram kan røres ut med 9 dl vann for å få 1 liter melk. Så enkelt!  Smile 

Tørrmelk er supert å bake med, og ikke minst gjelder det gjærbakst. En genial ting med tørrmelk er at man kan røre ut helmelkspulveret med litt mindre vann enn angitt ovenfor for å få fyldigere melk, som blir ekstra god å bake med. Jeg bruker i denne oppskriften 7 dl vann sammen med 1 pose helmelkspulver. Da oppnår man en ekstra flott og fyldig smak og konsistens på bollene.

NAM!  Yum  De perfekte bollene på tur, på hytta eller andre anledninger du ikke har fersk melk tilgjengelig!

Denne gjærdeigen med tørrmelk kan brukes til alle typer gjærbakst. Jeg har her laget nydelige rosinboller med melisdryss. I morgen skal jeg vise deg hvordan jeg bruker samme deigen til å lage kjempedeilige boller med vaniljekrem og bær.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.04.2016

Annonse: drLykke.no

Hei alle sammen!

Har dere fått med dere den nye, sunne supertrenden på matfronten som kalles "Smoothie Bowls" (eller "Smoothieskål" på norsk)?

Smoothie Bowls er, som du hører på navnet, basert på lignende konsept som Smoothies, dvs moste frukter og bær, men som serveres i en skål. Siden Smoothie Bowls spises i stedet for å drikkes, lages konsistensen noe tykkere enn for Smoothies. Den tykke konsistensen får man for eksempel ved å bruke mye frosne bær/fruktbiter og tykk yoghurt. Dette gir også en kjølende og forfriskende effekt! På toppen kan man drysse bær, nøtter, frø, tørket frukt, havregryn, granola +++, enten i et dekorativt mønster, eller vilkårlig slik jeg har gjort her.

Smoothie Bowls kan lages i like mange ulike varianter som Smoothies. Her viser jeg deg hvordan jeg lager en variant som jeg synes er kjempegod! Den består av frosne bringebær og blåbær, Biola (syrnet melk) med blåbærsmak og gresk yoghurt. På toppen strør jeg friske bær, granateplekjerner, gresskarkjerner, havregryn og tørkede bringebær.

Lovely!  Heart

22.04.2016


Jippi - det er fredag!

Her kommer et skikkelig Heart  DEILIG  Heart  kaketips til helgen som er en amerikansk klassiker!  Kaken består av både mørk sjokoladebrownie og stekt ostekake blandet om hverandre, og blir temmelig mektig. Bringebærene gjør imidlertid at kaken likevel får en søt friskhet over seg.

Nytelse i hver bit!

Kategorier: Ostekaker, Sjokoladekaker
21.04.2016


Hei!

Snart helg og ja - hva med å fylle opp kakeboksen med noe ekstra godt for helgen?  Smile

Denne oppskriften er basert på Nutella Cookies, som jeg har publisert før her på Det søte liv. Denne gangen tilsatte jeg espressopulver i deigen, som ga en herlig kaffesmak. Perfekt i kombinasjon sammen med masse Nutella!

Oppskriften er veldig enkel og er nærmest utelukkende basert på Nutella. Kakene blir tynne og myke og smaker kjempegodt sammen med vaniljeis.

Er du glad i kombinasjonen sjokolade - hasselnøtter - kaffe, er dette sjokoladecookies du absolutt bør prøve!

Kategorier: Småkaker
19.04.2016


Heisan!  Heart

Lyst på noe godt og spennende sånn midt i uka?

Her skal du få oppskrift på indisk konfekt som jeg er utrolig glad i!

Burfi (eller "barfi" som også brukes) er lettlaget konfekt laget av søtet, kondensert melk, sukker og nøtter. Litt kardemomme er viktig for å få den rette smaken. Jeg anbefaler deg å prøve! Dette er skikkelig digg!  Yum

Se også tidligere publisert oppskrift på Coconut Burfi.  Mixed Nut Burfi er en annen klassiker, som inneholder både pistasjnøtter, cashewnøtter og mandler i tillegg til kokos.

Det er så mye gode nøtter i denne konfekten at de nesten kan regnes som indisk variant av energibarer...  Smile

Prøv dem du også!

Kategorier: Konfekt, Småkaker
18.04.2016

Sponset innlegg.

Hei dere!

Jeg er tilbake i Oslo etter en kjempefin helg i koselige Stavanger og er klar for å gi dere en supergod oppskrift på italienske biscotti. Du finner flere oppskrifter på biscotti her på Det søte liv fra før, og her altså en ny variant med skåldede mandler og tørkede tranebær. Biscottiene får ekstra god smak av revet sitronskall og vanilje.

Biscotti holder seg i evigheter, så disse kan du lage nå og ha i kakeboksen i lang tid fremover. Smile 

PS: Det nydelige serviset og kakeboksen du ser på bildet er fra GreenGate.

Kategorier: Småkaker
16.04.2016


Hei kjære deg!  Heart

Jeg blogger i dag fra Stavanger og gleder meg til å snart gå ut fra hotellet og ta meg en liten shoppingrunde i det koselige sentrumet av byen. Men først skal dere få oppskriften på en myk og deilig langpannekake av meg som er nydelig på smak!

Selve kakedeigen er en enkel surmelkskake som røres raskt sammen. Som et lag både inni og på toppen av kaken drysses kanelsukker og smeltet smør. Resultatet blir en saftig kake som smaker som kanelboller - bare enda litt bedre, spør du meg...  Smile

Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
13.04.2016


Heisan!

Lyst på noe lettvint og godt midt i uka?

Da er det lite som slår en nystekt smuldrepai! Denne varianten lages med epler og en kjempegod smuldredeig med kanel og hasselnøtter.

Start nå - og du har en deilig, varm kake på tallerkenen om 20 minutter!  Smile

Kategorier: Paier/Terter
11.04.2016


Hei kjære dere!  Heart 

En ekte, indisk oppskrift skal dere få av meg i dag - på en supergod og klassisk mangochutney!

Mangochutney spises vel mest som tilbehør til indisk mat, men denne mangochutneyen her er også helt fantastisk god til ost!

Love it!

Og apropos India:

Vil du støtte en god sak, bør du som meg støtte årets MedHum-aksjon! MedHum er Norsk medisinstudentforening sin humanitæraksjon og består av frivillige medisinstudenter. Annet hvert år arrangerer MedHum en aksjon hvor målet er å samle inn mest mulig penger til primærhelse og forebyggende medisin i forskjellige deler av verden.

Årets aksjon skjer i samarbeid med Leger uten Grenser og støtter prosjektet AIDS TB Mumbai, for bekjempelse av multiresistent tuberkulose i Mumbai, India. Se mer info på www.medhum.no. Send MEDHUM 200, MEDHUM 100 eller MEDHUM 50 til 2177 for å støtte MedHum-aksjonen med henholdsvis 200, 1oo eller 50 kr.

Jeg synes MedHum er et flott tiltak og støtter det gjerne! Denne oppskriften på mango chutney vil også komme i MedHums magasin som utgis til høsten. Kjekt å kunne bidra ved å krydre fagmagasinet med noe søtt og spicy... !  Smile 

Sider