Arkiv: mai 2016

30.05.2016


Bra start på uken? Det får du med denne kaken her!  Yum 

Dette er en saftig sjokoladekake, som er temmelig mager for å være en sjokoladekake siden alt smøret er byttet ut med kesam. Konsistensen blir deilig og myk, og smaken supergod! Jeg er så glad i valnøtter at jeg synes kaken blir best med valnøtter i deigen, men det er ikke noe i veien for å lage denne kaken som en ren sjokoladekake uten nøtter.  

Kaken er enkel og rask å lage, hvilket passer meg perfekt!  Smile 

Kategorier: Sjokoladekaker
29.05.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei kjære dere!

Håper helgen har vært bra og at dere er klare for ny uke.. Smile 

Jeg har hatt det en smule travelt i det siste, derfor er det en stund siden forrige innlegg. I helgen holdt jeg et cupcakekurs under Aftenpostens matfestival på Youngstorget i Oslo. Gratulerer til Aftenposten for å ha arrangert litt av en folkefest! Du kan lese mer om eventet her. I dag har jeg startet en stor ryddeprosess i alle bakesakene mine, og forbereder overtakelse av ny leilighet i morgen - som skal bli de nye lokalene til Det søte liv! Mye skal på plass før jeg begynner å flytte over alle sakene, blant annet bygging av nytt, stort kjøkken, men jeg er spent og gleder meg veldig til å få mitt eget, spesialdesignede kakestudio! Nye funksjoner her på bloggen er også under utarbeidelse. Så ja - det er bare å følge med! Smile 

Smoothie Bowls (eller "Smoothieskål" på norsk) er forfriskende og herlige, og noe jeg gjerne tyr til særlig på travle dager. Med masse vitaminer og næringsstoffer og nydelige smaker, er dette akkurat hva jeg trenger for å føle meg frisk og energisk!

I dagens oppskrift har jeg testet ut den suverene High Speed Blenderen til Blendtec, som fås kjøpt hos bakerenogkokken.no. Wow - sier jeg bare! Dette er den råeste blenderen jeg har vært borti!

24.05.2016


Her har du en lettlaget kake med nydelig, sommerlig smak av vanilje og jordbær!

Kakedeigen inneholder vaniljesaus, derav navnet på kaken. Vaniljesausen gir saftig konsistens på kaken og veldig god vaniljesmak. Oppskriften kan varieres, se for eksempel Eplekake med vaniljesaus og Vaniljesauskake med bringebær og blåbær og ulike langpanneversjoner av Vaniljesauskake.

Jeg synes denne jordbærvarianten av vaniljekaken ble utrolig vellykket!

Kategorier: Formkaker
23.05.2016

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei dere!

Jeg vet ikke hvordan været er der du bor, men her i Oslo har det vært helt miserabelt i dag. Grått hele dagen og regn.

Da datteren min kom småvåt hjem fra skolen i dag, tok hun straks på seg pysjbukse og sa at hun ville ha på seg "comfy clothes" (for mye you tube-titting kan anbefales for å få barn til å lære engelsk Grin ..).

Småvåt på klær og føtter jeg også, tenkte jeg da i mitt stille sinn at jeg ønsket meg både "comfy clothes" og "comfy food"...  Innocent    

Denne pannekakekaken med blåbærsyltetøy og lønnesirup er skikkelig comfy food: Trøstende, mettende, søt og DEILIG! 

"Yummy - Blueberry Pancakes!" jublet datteren min da hun så kaken!  Grin 

Tipset til denne kaken fikk jeg da jeg så pannekakekaken til Marit Hovland i boken "Bakeland" (Marit er en bakekunstner, se bloggen hennes www.borrowmyeyes.com og instagramkontoen hennes her), men jeg har brukt en annen oppskrift. Konseptet med å lage en kake av mange pannekaker stammer formodentlig opprinnelig fra "Gâteau Mille Crêpes", som er en berømt, fransk kake som består av "tusen" lag med crêpes. Crêpes er som du sikkert vet tynne, franske pannekaker.  Etter hvert har ulike varianter av "Crepe Cakes" blitt svært så populære, og stabelen med pannekaker kan legges sammen med ulike typer fyll. Jeg har her brukt det populære syltetøyet "Wild Main Blueberry Jam" og ekte amerikansk Maple Syrup fra Stonewall Kitchen.

Jeg lagde meg en varm cappuccino, tok et stort pannekakestykke og følte meg straks mye bedre!  Smile

Kategorier: Andre festkaker
20.05.2016

Annonse: Mill & Mortar

Hei dere!

Så er det helg igjen, etter en kort og hektisk arbeidsuke! 

I dag vil jeg gi vise dere hvordan dere kan lage rosa, superdeilige bringebærmarengs med skikkelig, ekte bringebærsmak!

Her er det ikke brukt noen former for kunstig farge eller smaksessenser - men ekte bringebær! Hemmeligheten ligger i produktet "Bringebærstøv" fra den danske produsenten Mill & Mortar, som nå også fås kjøpt i Norge. Produktet er primært laget av tørkede bringebær som knuses til støv, i tillegg til at pulveret er søtet med glukosesirup og konsentrert rødbetejuice. Bringebærstøvet har lekker, intens rosafarge og både lukter og smaker av ekte bringebær. Love it!  Heart

Marengsene er ypperlig egnet hvis du har lyst til å lage noe søtt og deilig, uten at det blir for mektig.

Kategorier: Småkaker
18.05.2016

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei dere!

Ja, så er 17. mai over for i år - og for en fantastisk nasjonaldag vi fikk! Det er så utrolig mye hyggeligere å gå ut i finstasen når været er vakkert!  Smile 

Det kommer mange herlige vår- og sommerkaker her på Det søte liv fremover, - så det er bare å følge med og la seg inspirere...!

Kaken jeg skal vise dere i dag er en variant av min superfavoritt-rullekake, som jeg kaller Swissrull marengs og som jeg har laget i mange, mange versjoner allerede - se HER. Dette er bare en utrolig deilig marengsrullekake, som er rask og lett å lage. Marengsbunnen lages med vaniljekrempulver, som gjør bunnen stabil og som gir veldig god vaniljesmak på kaken.

Denne gangen fylte jeg rullekaken med luftig blåbærkrem laget av pisket kremfløte og det fantastisk gode blåbærsyltetøyet til Stonewall Kitchen.

Dette ble en luftig drøm av en kake!

Kategorier: Rullekaker Dessertkaker
16.05.2016


Hei,

I morgen er det 17. mai - og har du kontroll...?  Smile 

Mye skal gjøres klart i mange hjem i kveld. Her har du noen nydelige marengs som det går fint å lage i siste liten. Det er bare å piske marengs, sprøyte dem ut og drysse over kakestrøssel. Lett som bare det! Marengsen steker mens du ordner andre ting. Jeg liker marengsene litt bløte i midten og steker dem derfor ikke så lenge, men tørre marengs er også veldig gode. 

Server dem til is og jordbær, og du har en perfekt 17. mai-dessert!

Kategorier: Småkaker
16.05.2016

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei dere!

Det er dagen før dagen og mange har tenkt å bake en 17. mai-kake i dag!

Vet du hvilken kake som er mest populær å lage til 17. mai for tiden? Jo det er Pavlova såklart. Smile  Du finner denne kaken i mange varianter HER på Det søte liv.

I dag skal jeg vise dere hvordan man enkelt lager en supergod og festlig Pavlova med smak av søte jordbær og champagne!

Kategorier: Andre festkaker
16.05.2016


Med farget kokos kan man lage artige Skolebrød!

Barnas favoritt!  Smile

Kategorier: Gjærbakst o.l.
15.05.2016

Annonse: Porsgrunds Porselænsfabrik. Inneholder annonselenker.

Heisan!

Myke, deilige snurrer fylt med vaniljekrem og nonstop tipper jeg slår an hos både store og små på nasjonaldagen!

Jeg har brukt samme type deig som til Verdens beste boller, som gir spesielt luftige og myke boller, men jeg valgte å lage halv porsjon denne gangen som gir ca 15 store, deilige boller.

Vaniljekrem og sjokolade gir deilig smak. De rette fargene får du ved å bruke nonstop med 17. mai-farger!

Serviset du ser på bildet er fra Porsgrunds Porselænsfabrik og heter Maxistrå Blå.  Jeg synes dette serviset er helt perfekt til 17. mai! Husk at du til og med 16. mai kan kjøpe dette serviset og alt mulig annet av servise, kniver og glass med 40 % rabatt i nettbutikken til Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk (gjelder ikke Bogstad Hvit, Bogstad Strå, Papir, Norgesglasset, Finn, Marie og Kunstglass). For å benytte deg av tilbudet må du følge lenkene til nettbutikkene i dette innlegget og bruke rabattkoden 40P16mai når du handler. Hvis du handler servise eller glass som allerede er rabatterte i nettbutikkene, får du rabatt på rabatt! Hver av nettbutikkene tilbyr fri frakt hvis du handler for over kr 500.

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider