Vaniljesauskake med jordbær

Vaniljesauskake med jordbær

24.05.2016


Her har du en lettlaget kake med nydelig, sommerlig smak av vanilje og jordbær!

Kakedeigen inneholder vaniljesaus, derav navnet på kaken. Vaniljesausen gir saftig konsistens på kaken og veldig god vaniljesmak. Oppskriften kan varieres, se for eksempel Eplekake med vaniljesaus og Vaniljesauskake med bringebær og blåbær og ulike langpanneversjoner av Vaniljesauskake.

Jeg synes denne jordbærvarianten av vaniljekaken ble utrolig vellykket!

 

 

Ingredienser:

Vaniljesauskake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 300 g friske jordbær

Pynt:
♥ melisdryss
♥ 200 g friske jordbær

 

Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del jordbærene på midten og legg dem ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Pynt med melisdryss og friske jordbær før servering.

 

 

Jordbær og vaniljekake er jo bare så utrolig godt sammen!  Smile

 

 

Tips:

♥ Vaniljesauskaken holder seg myk i flere dager om kaken pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses uten friske bær på toppen. Gi den tinte kaken et ekstra melisdryss, så ser kaken fersk og lekker ut!

♥ Vaniljesauskake er en veldig populær kake her på Det søte liv og kan varieres på mange måter.

 

 

Dette kan nok bli en favorittkake hos meg utover sommeren!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med jordbær

Ingredienser

Vaniljesauskake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 300 g friske jordbær

Pynt:
♥ melisdryss
♥ 200 g friske jordbær

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del jordbærene på midten og legg dem ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Pynt med melisdryss og friske jordbær før servering.

Tips

♥ Vaniljesauskaken holder seg myk i flere dager om kaken pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses uten friske bær på toppen. Gi den tinte kaken et ekstra melisdryss, så ser kaken fersk og lekker ut!

♥ Vaniljesauskake er en veldig populær kake her på Det søte liv og kan varieres på mange måter.

24.05.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Hei! Jeg tenker kanskje å lage denne til en kafé på lørdag, men jeg har aldri bakt den før, og jeg har litt dårlig erfaring med at kakene som jeg baker aldri blir ordentlig gjennomstekt. Er denne veldig enkel å få til? Hadde blitt glad for svar, for jeg får ikke tid til å prøvebake denne før kafeen... Den så utrolig god ut i hvertfall! Snart er jo jordbærsesongen i full gang, så det er ikke så vanskelig å få tak i heller!

Hei! Jeg Laget denne kaken nå nettopp og den ble nydelig lot den bare avkjøle seg 30-40 min i formen på kjøkkenbenken så løsnet den fint fra min form ( smurte formen før jeg helte i røra) 40 min i ovnen var akkurat perfekt i min ovn ( som pleier å bruke lengre tid på allt)! Sikkert kjempegod med vaniljeis inntil!

Tusen takk for svar, Sandy! Med vaniljeis ja, mmm. Det må jeg prøve!

Kan jeg steke denne i 2stk 20cm former? Hvor lenge skal de steke da?

Jeg kunne tenke meg å lage denne i en stor langpanne (30x40). Holder det da å doble oppskriften?

Denne skal jeg prøve på imorgen. Men med rabarbra i tillegg og rips.
Gleder meg allerede :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter