Arkiv: august 2016

31.08.2016


Når det er høst og litt kjøligere i lufta, er det nydelig med varme, lune kaker, og gjerne kaker laget med frukt, sjokolade, nøtter og havre.

Denne gode langpannekake inneholder alle disse ingrediensene!

Dette er en virklig deilig banankake med hakket sjokolade og valnøtter. Rømme i deigen gjør kaken ekstra myk. Jeg drysser havregryn på toppen av kaken for en varm og rustikk stil!  Dessuten er jeg generelt veldig glad i havregryn.. Smile

Oppskriften er til stor langpanne og rekker til mange.

Kategorier: Langpannekaker
30.08.2016


Hei kjære dere søte følgere av Det søte liv!

I dag skal jeg gi dere en oppskrift som jeg vet at mange av dere har ventet på!

"Fransk eplekake" er en fantastisk god og helt unik eplekake - ja, annerledes enn noen annen eplekake jeg har smakt tidligere. Jeg har fått oppskriften fra min gode venninne Janne, som jeg studerte med da jeg gikk på Handelshøyskolen i Bergen (for alt for mange år siden.. Wink ..). Janne har komponert oppskriften selv med utgangspunkt i kaken hun solgte da hun jobbet hos Mekka konditori i Bergen i ungdommen. Kaken består av mørdeig, epler og eplemos, mye kanel og sukker, pisket fløtekrem og marsipanlokk. Til forskjell fra de fleste vanlige eplekakene, skal denne serveres helt kald!

Jeg delte et bilde i sosiale medier etter at jeg fikk kaken servert hjemme hos Janne i sommer, og det var utrolig gøy å se antall likes som raste inn og den enorme responsen i kommentarfeltet. Jeg vet derfor med sikkerhet at det er mange som gleder seg til å bake denne kaken hjemme!

Fransk eplekake smaker fantastisk, så God fornøyelse til dere alle!  Smile

Takk til Janne for denne herlige eplekakeoppskriften!  Heart 

28.08.2016


Heisan dere!

Håper helgen har vært bra! For meg har det vært temmelig mye vaffelsteking kan man vel si.... Grin  Det søte liv sponset nemlig gratis vafler og kaker til en låvekonsert i dag.

Jeg stekte ca 150 vaffelplater som jeg delte på midten og fylte med enten brunost eller sylteteøy, og som dermed ga 300 vaffelporsjoner. Ikke en smule igjen da pausen var over! Dere skal få oppskriften jeg brukte, og som mange spurte meg om i dag, snart her på bloggen, og jeg skal da huske på å ta med noen tips og erfaringer jeg har gjort meg når det gjelder det å steke opp virkelig store porsjoner vafler.

Her kommer en oppskrift på vafler som ligner på den jeg brukte i dag, men i en veldig mye mer hendig porsjon. Smile Hemmeligheten bak den gode smaken på vaflene er kombinasjonen mye vaniljesukker og passe mye kardemomme.  Vaflene innholder godt med både melk, rømme, egg og smør, og skal helst stekes med godt meierismør i vaffeljernet, så dette er ikke noen magre vafler, men noe du kan lage hvis du vil kose deg litt ekstra.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
25.08.2016


Hei dere!

Det har vært en grå og trist regnværsdag i Oslo i dag, men heldigvis er det fortsatt masse fine bringebær å få tak i på butikken! Denne kaken smaker nydelig av bringebær og sommer, og får frem smilet uansett vær!  Smile

"Galette" er en fransk type terte som lages rett på stekeplaten uten noen kakeform. En Galette kan lages med alle slags typer frukt og bær og du finner allerede flere varianter her på Det søte liv!

Denne varianten med bringebær er kanskje den beste jeg har smakt hittil (men så er jeg veldig glad i bringebær da). Kaken smaker deilig som den er, men jeg fant ut at den blir enda bedre om den serveres varm med en stor kule vaniljeis!  Yum

24.08.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Heisan!

Pleier du å spise frokost før du haster av sted på morgenen? Personlig er jeg mest glad i lange og sene frokoster i helgene, og da skal det helst lukte godt av egg, kaffe og nyristet brød på kjøkkenet!

Med Dualit Frokostpakke Brødrister og Vannkoker er det gøy å lage frokost! Fargen er så fresh at man føler seg opplagt og glad!  Smile  Jeg blir imidlertid mest glad av at kvaliteten er så god! Vannkokeren er superrask og det er brødristeren også. Fantastiske produkter som jeg virkelig kan anbefale. Frokostpakken fra Dualit er for tiden på tilbud i nettbutikken til Bakeren og Kokken (med gratis frakt).

Her skal jeg vise dere noen av mine favorittvarianter av toast! 

Kategorier: Porsjonskaker
24.08.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Min erfaring er at barna håndterer dagene i barnehage og skole bedre hvis man tar seg tid til en frokost med dem på morgenen. Det trenger ikke å være noen lang frokost (det har vi aldri tid til hjemme hos meg i hvert fall), men mye kan gjøres på 10 minutter.  Smile 

Jeg fikk nylig lov til å teste Dualit Frokostpakke Brødrister og Vannkoker fra den supre nettbutikken Bakeren og Kokken. Settet kommer i lekker og trendy, pastellgrønn farge som virkelig fresher opp kjøkkenet, og er av ypperste kvalitet! Vannet koker på et blunk og brødristeren har høyere effekt enn vanlig som gir raskere og sprødere risting. Perfekt når man vil ha en koselig, men effektiv frokost i hverdagen! Smile Settet er for tiden på tilbud (og det er gratis frakt)!

Her viser jeg deg noen måter man kan lage frokostskiven til barna enda artigere på. Smile chrome

Kategorier: Porsjonskaker
23.08.2016


Hei dere!

Her har du en nydelig "midt-i-uken-kake", som er deilig å kose seg med på verandaen en vakker sensommerkveld som vi har hatt i Oslo i dag! Kaken kan imidlertid lages året rundt siden det går fint å bruke frosne bær.

Smuldrepaien er lettlaget, som smuldrepaier flest. Det som særpreger denne smuldrepaien er at den også inneholder et lag med rømme. Og det gjør at denne smuldrepaien er så mye mer kremete og deilig enn de andre! 

Supernydelig kake!

Ideen med rømme i en smuldrepai er ikke ny her på Det søte liv. Se Crumble pai, som er en av de første kakene jeg postet her på Det søte liv og som er samme kake som denne, men uten mandler.

22.08.2016


Hei,

I dag vil jeg vise dere hvordan dere lager Hjemmelaget peanøttsmør!

Og tro det eller ei: Dette er faktisk noe av det enkleste man kan lage selv EVER!  Smile  Det eneste du trenger er en pose peanøtter som du kjøper i matbutikken og en food processor.

Smaken av hjemmelaget peanøttsmør er supergod! Og jeg er sikker på at dette blir både sunnere og billigere - i tillegg til selvfølgelig mye bedre - enn kjøpt peanøttsmør.

Jeg foretrekker å bruke saltede peanøtter og synes det gir ekstra godt resultat. Jeg liker også å blande littegrann fint hakkede peanøtter i peanøttsmøret til slutt for å få litt crunch. Men alt dette kan du variere på ettersom hva du liker best.

Skikkelig DIGG er dette i alle fall!

Kategorier: Sauser og kremer
21.08.2016


Da er skoleferien over, og det er igjen tid for lekser og smøring av matpakker.  Glasses

Med Hjemmelaget sjokoladepålegg blir hverdagen mye bedre! Smile chrome

Hjemmelaget sjokoladepålegg er lett å lage og mye sunnere enn kjøpte varianter.  Se også oppskrift på Hjemmelaget Nugatti.

Kategorier: Sauser og kremer
19.08.2016


Hei!

Det er helg - og hva med å slå til med en supergod kake med sjokoladekrem?  Smile chrome 

"White Cake" er en populær, amerikansk kake som kjennetegnes av at den lages med masse eggehviter. Kaken blir lys i fargen og veldig myk og saftig. Jeg tilsetter vaniljeekstrakt slik at kaken får god vaniljesmak. Inni og utenpå kaken har jeg brukt en lys sjokoladekrem, som harmonerer veldig godt med kakebunnen.

Sider