Arkiv: november 2016

29.11.2016


Oreo Fudge er fantastisk herlig sjokoladekonfekt som passer bra både til jul og ellers på året. Konfekten har lang holdbarhet, og det går fint å lage den nå og spare til jul (men det er fare for at du synes det er så godt at du må lage ny porsjon før det... Wink )

Fudgen kan lages med enten hvit eller mørk sjokolade. Jeg har tidligere postet varianten med hvit sjokolade som jeg har kalt Cookies & Cream Fudge. Her har du samme konfekt laget med mørk sjokolade.

Utrolig godt!

28.11.2016

Annonse: Jarlsberg

Hei dere!

Det er mandag og ny, travel uke står for tur!

Jeg vet at mange girer seg opp veldig nå som vi har kommet til desember, og visst er det mange gjøremål og mye som må bli klart før jul!

Men det er nettopp når tiden er mest stressende at det gjelder å ta seg noen korte kosestunder innimellom, så man klarer å hente seg inn og roe ned pulsen. Smile 

I dag vil jeg gi dere oppskriften på noen supergode ostesnurrer! Den fantastisk gode smaken på disse ostebollene kommer av solide mengder vellagret Jarlsberg i kombinasjon med hvitløk, urter, smør og maldonsalt. YUM!

Ostesnurrene er raske å lage, og er herlige å kose seg med når man får lyst på noe digg snacks på kvelden eller ellers i løpet av dagen.

26.11.2016

Annonse: Karo Pharma

Hei kjære dere!

I morgen er det første søndag i advent, og mange (inkludert meg) starter opp bakingen av julekaker denne helgen.

En julekake som går utmerket å lage allerede nå er Biscotti med safran. Biscotti er klassiske, italienske småkaker som har meget lang holdbarhet. De kan lages i mange varianter (du finner allerede flere typer her på Det søte liv), og denne gangen har jeg altså tilsatt safran i tillegg til mandlene, som både gir fin farge, nydelig smak og fint julepreg på kakene.

Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma, og som du kan få gratis på apotekene. Karo Pharma står bak serien Apro tradisjoner, som er en serie supre bakeingredienser som fås kjøpt på apotek. Safranen som jeg har brukt i disse biscottiene er av ypperste kvalitet!

Kategorier: Småkaker
24.11.2016


Hei dere!

Snart er det helg igjen! Smile  Fikk dere med dere den superpopulære sjokoladekaken med salt karamell som jeg postet i min kakespalte på godt.no og i VG søndagsavis forrige helg?

Her kommer den nå også på bloggen. 

Sjokoladekake og hjemmelaget karamell – kan det bli bedre?!

Denne sjokoladekaken består av myke, fantastisk gode sjokoladekakebunner som fylles med herlig, mørk sjokoladekrem og flytende karamell. En liten klype havsalt i karamellen smaker nydelig, og gjør at karamellen balanserer ekstra godt med den søte sjokoladekaken.

Kaken blir høy, flott og fristende! Ja, dette er virkelig en kake for livsnytere!

Kategorier: Sjokoladekaker
23.11.2016

Hei dere!

Jeg har visst ikke tatt helt innover meg at det nærmer seg jul, og driver fortsatt og baker kaker som ikke har med jul å gjøre.  Smile 

Slik som disse supergode, myke hvetebollene med ekstra god smak av ekte vanilje og kardemomme.

  Yum  Yum  Yum 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
20.11.2016

Annonse: Karo Pharma

Hei dere!

Er det noen som har startet på julebaksten allerede?

Basert på det jeg får med meg på sosiale medier, virker det som mange allerede har kommet godt i gang! Har du ikke det, kan du trøste deg med at jeg heller ikke har begynt med julekakene. - Men det er forresten ikke helt sant, for jeg hadde en runde allerede i september, da jeg lagde syv forskjellige typer julekaker!  Smile

Grunnen til at jeg gjorde dette allerede i september er at jeg i samarbeid med Karo Pharma, som står bak varemerket Apro tradisjoner, har laget et lite julehefte som du nå kan plukke med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge. I dette juleheftet får du oppskriften på 7 deilige julekaker som inneholder ingredienser som du får kjøpt på apoteket. Ja, for mange er faktisk ikke klar over at man på apoteket kan få kjøpt nyttige bakeingredienser, og det er nettopp å vise frem dette som er poenget med juleheftet vi har laget.

Oppskriftene fra heftet publiseres også her på bloggen frem mot jul, og her har du den første i rekken.

Danske brunkager er kjempegode pepperkaker med masse deilig julekrydder, nøtter og syltet appelsinskall!

Den fine konsistensen på kakene kommer av hevingsmiddelet pottaske, som du får kjøpt på apoteket.

Kategorier: Småkaker
18.11.2016

Annonse: Wilfa

Hei alle sammen!

Så er det helg igjen, og jeg håper du har noen hyggelige planer!

Forrige helg arrangerte jeg en meget vellykket barnebursdag hjemme hos meg. Som vanlig kom spørsmålet opp hva man skal lage til barna. Jeg ble imidlertid tipset om at jeg kunne få prøve ut en helt ny type vaffeljern som lager iskremkjeks formet som vaffelskåler. Dette vaffeljernet heter Wilfa Topit (Waffle Bowl Maker), og viste seg å være genialt til barneselskap!

Jeg stekte ferdig vaffelskåler med vanilje og sjokoladesmak kvelden før selskapet, og barna fikk selv pynte skålene med smeltet sjokolade og kakestrøssel. Deretter kunne de fylle skålene med iskrem og sjokoladesaus. Gjett om de koste seg!  Smile chrome

Jeg gikk raskt tom for vaffelskåler for jeg hadde tydeligvis ikke laget nok, men da lagde jeg bare en ny porsjon mens barna ventet. Å lage vaffelskålene er nemlig kjempelettvint og tar bare noen minutter, og med mange nok vaffelskåler ble det jammen meg dessert på foreldrene også...  Yum

Disse vaffelskålene smaker så utrolig mye bedre enn kjøpte iskremkjeks!

Jeg tipper disse vaffelskålene kan forvandles til noen spennende juledesserter også - det får jeg prøve ut litt senere.

PS: #julegavetips 

Kategorier: Porsjonskaker Iskrem
16.11.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Jeg tar meg ofte i å misunne søsteren min Elisabeth som bor i Los Angeles, og som har perfekt vær hver eneste dag! Her i Norge er vi ikke like heldige, og vi må nå tåle flere måneder med mye mørke og kulde enten vi vil det eller ikke.

Ingenting jeg vet om fungerer da bedre som boost for kroppen enn en skikkelig ingerfærshot!  Smile 

Men ikke for det, jeg vet at søsteren min liker å få i seg daglige ingefærshots og andre sunne juicer selv om hun bor i et lyst og varmt klima.

I LA er det jo stort fokus på raw food og helsekost, og man får kjøpt ferdigpressede ingefærshots på mange forskjellige steder. Dette er imidlertid superlett å lage selv også.  Jeg bruker en Slowjuicer til å presse juicen fra fersk ingefær.  Ja, det er sterkt å drikke ren ingefærjuice, men med eple og lime blir det veldig mye bedre!

Det trengs bare et lite shotglass, og effekten på helsen er kanonbra!  Smile 

Kategorier: Drikke
16.11.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei!

Som dere ser på bloggen i dag, har jeg nylig blitt kjent med fenomenet Slowjuicer! Dette er en super kjøkkenmaskin som presser saften ut av frukt og grønnsaker på en veldig skånsom måte som gjør at mest mulig av næringsstoffene bevares.

Ingen sak å få i seg 15 om dagen da, gitt!  Smile chrome

Juicene kan lages i alle slag varianter. Her får du tips om hvordan du lager en utrolig god, tropisk gulrotjuice!

Kategorier: Drikke
16.11.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei!

Grønnkål er visst nok nummer 1-trikset til damene i Hollywood for å bevare evig ung hud og god helse.  Smile Ikke vet jeg, men jeg tror i hvert fall det er enighet om at denne mørkegrønne grønnsaken er meget sunn og full av viktige næringsstoffer.

Den enkleste måten å få i seg en solid mengde grønnkål på, er å presse den skånsomt i en Slowjuicer. Jeg blander her grønnkåljuicen med presset juice fra grønt eple, grønne druer og fersk ananas. I tillegg har jeg i en avokado og en skvis lime.

Resultatet ble en fantastisk næringsrik juice som også smakte kjempegodt!

Kategorier: Drikke

Sider