Arkiv: juni 2018

30.06.2018

 

Hei,

Fersk gjærbakst er også deilig på sommeren! Smile

Store, myke hveteboller som fylles med crème fraîche og bær, blir sommerlige og utrolig gode!

Jeg har her brukt en blanding av bringebær og blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best og har tilgjengelig.

Dryss på godt med sukker til slutt, det gir ekstra deilige boller!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
29.06.2018


Altså en enklere dessert enn "Arme riddere" skal du lete lenge etter!

Og ekstra fine blir de hvis du steker dem i et vaffeljern. 

Server med rømme, syltetøy og friske bær.

26.06.2018


Hei!

Her skal du få oppskriften på grovbrødet jeg driver og gumler på for tiden. Et skikkelig godt og grovt grovbrød med sammalt rug, hvete, kruskakli, linfrø som gjør godt for magen og solsikkefrø som gir kjempegod smak. Grovbrødet blir veldig saftig av at det inneholder kulturmelk (alle typer surmelk kan brukes). Ekstra kjekt er det at brøddeigen bare skal røres raskt sammen, så dette er en lettvint oppskrift!

Prøv, du også!  Smile   

Kategorier: Gjærbakst o.l.
25.06.2018


I varmen er det iskrem som gjelder, og som et smart alternativ kan jeg anbefale Nice Cream med mango

Deilig, sunt og utrolig lettvint å lage! 

Dette er fløyelmyk iskrem laget på kun frosne bananer og mangobiter!  Smile  

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
24.06.2018


Det er noe flott og mystisk over norsk Sankthansaften! Den vakre sommernatten preges av nattevåke og fest, mens det vonde og vanskelige brennes på bålet. Det at solen er i ferd med å snu gir kvelden magiske krefter. Jenter som plukker blomster på St. Hans og sover med dem under puten, har gode muligheter for å drømme om sin fremtidige mann... Wink  

 Heart
 

Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat som gjerne serveres til St. Hans og andre sommerfester. Denne fløyelsmyke grøten er også populær til 17. mai.

Rømmegrøten skal vitne om overflod og er nokså mektige saker. Men i små porsjoner og servert med sukker, kanel og klaret smør, er dette veldig godt. Klassisk tilbehør er spekemat, flatbrød og melon.

Kategorier: Grøt og kompott
22.06.2018

Annonse: Sukkerfritt.no

Hei!

I anledning midtsommer kommer det her en herlig sommerkake!

Pavlova er blant våre mest populære sommerkaker. En høy, flott marengskake som bugner av krem og friske bær er perfekt å servere til sommerfesten!

Flere har spurt meg om det er mulig å lage en Pavlova sukkerfri, og nå kan jeg bekrefte at det går helt utmerket!  Smile  Det kan være flere grunner til ønsket eller behovet for å bake uten sukker, og da er det jo så fint at det finnes sukkerfri søtning som det går an å lage veldig gode kaker med. Jeg har her byttet ut sukkeret i marengsen med sukrinmelis og så har jeg drysset hakket, sukkerfri melkesjokolade på toppen av kaken.

Begge deler fås kjøpt i nettbutikken Sukkerfritt.no - som for øvrig har landets største utvalg av sukkerfrie produkter! Sjokolade, karameller, pastiller, kjeks, lakris og godteri .. alt dette finner du mange sukkerfrie varianter av!

Kategorier: Andre festkaker
21.06.2018


Jeg sitter her og tenker på moren min, som hadde bursdag 21. juni. Årets lengste og lyseste og fineste dag! Smile 

Dette er hennes (og mine) yndlingskaker! De er basert på oppskriften på Lemon Squares, som jeg har laget sikkert hundre ganger før. Dagens lille vri er at jeg har laget en litt tykkere mørdeigsbunn, og dekket kakene med tynn sitronglasur i stedet for melisdryss. I tillegg har jeg delt kakene i avlange barer og kalt oppskriften for Lemon Bars

Kjært barn, mange navn. 

Oppskriften er til liten langpanne. 

Kategorier: Langpannekaker
19.06.2018


Hei!

Her kommer noen skikkelig gode og kjempesunne Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø.

Dette er egentlig helt samme oppskrift som Proteinrundstykker, som jeg har publisert tidligere her på Det søte liv, bare at jeg har tilsatt chiafrø i tillegg denne gangen. Det gjør rundstykkene bare enda sunnere! 

Oppskriften gir 8-9 stk. 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
17.06.2018


Det er tid for sommeravslutninger, og da er det kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne, som både er lett å få til og rask å lage.

Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel.

En favoritt blant store og små!

16.06.2018


Hei dere!

Håper dere har en fin lørdag formiddag! Smile  

Jeg har laget noen kjempegode og sunne bananlapper med havremel. NAM! 

Bruk skikkelig modne og søte bananer, så trenger du ikke annen søtning enn den som kommer av bananene for at lappene skal bli gode. Server gjerne med et lite melisdryss, bær, bananskiver, et dryss hakkede pistasjnøtter og deilig honningyoghurt ved siden av.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider