Sukkerfri Pavlova

Annonse: Sukkerfritt.no

Hei!

I anledning midtsommer kommer det her en herlig sommerkake!

Pavlova er blant våre mest populære sommerkaker. En høy, flott marengskake som bugner av krem og friske bær er perfekt å servere til sommerfesten!

Flere har spurt meg om det er mulig å lage en Pavlova sukkerfri, og nå kan jeg bekrefte at det går helt utmerket!  Smile  Det kan være flere grunner til ønsket eller behovet for å bake uten sukker, og da er det jo så fint at det finnes sukkerfri søtning som det går an å lage veldig gode kaker med. Jeg har her byttet ut sukkeret i marengsen med sukrinmelis og så har jeg drysset hakket, sukkerfri melkesjokolade på toppen av kaken.

Begge deler fås kjøpt i nettbutikken Sukkerfritt.no - som for øvrig har landets største utvalg av sukkerfrie produkter! Sjokolade, karameller, pastiller, kjeks, lakris og godteri .. alt dette finner du mange sukkerfrie varianter av!

 

Her altså oppskrift på Sukkerfri Pavlova:

 

 

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukrinmelis
♥ 2 ss maisenna
♥ 1,5 ts eddik

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 400 g friske bær (jordbær, bringebær, blåbær)
♥ 1 kiwi
♥ 50 g sukkerfri melkesjokolade


Fremgangsmåte:

Marengsbunn:

Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum.

Tilsett sukrinmelis og pisk videre til tykk marengs. Du vil se at marengsen får en litt løsere og mer porøs konsistens enn når man pisker den med vanlig sukker, men den vil likevel bli hvit og stiv. Jeg pisker i ca. 10 minutter med elektrisk mikser.

Vend så helt forsiktig inn maisenna og eddik med en slikkepott. Rør så lite som mulig slik at marengsen beholder den faste konsistensen.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en tykk, rund kake. Jeg synes det ser stilig ut når man lager mønster langsmed kanten (jeg bare drar tuppen av en smørekniv eller en teskje oppover langsmed kanten av kaken for å få stripete mønster). 

 

 

Stek kaken midt i ovnen i 1 time enten ved 120°C varmluft eller ved 150°C vanlig over- og undervarme (jeg brukte førstnevnte denne gangen).

Slå deretter av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen og tørke i ettervarmen i minst 1 time til.

Vær nå forberedt på at utsiden av marengskaken vil være lysegul i fargen. Dette er en konsekvens av å bruke sukrinmelis i stedet for vanlig sukker. På innsiden av kaken vil marengsen imidlertid fortsatt være helt hvit. 

 

 


Pynting:

Flytt marengskaken over på et kakefat.

 

 

Før servering piskes kremfløten til krem og fordeles over kaken.

 

 

Pynt med friske jordbær, bringebær og blåbær, og gjerne biter av kiwi.

Dryss over hakket sukkerfri melkesjokolade til slutt.

 

 

Bruk en kniv til å skjære fine kakestykker.

 

 

 

Tips:

♥ Det å tilsette maisenna og eddik i marengsen gjør at Pavlovaen får en litt bløt kjerne, slik en ekte Pavlova skal være. Marengsen vil absolutt ikke ta smak av eddiken, den bare er med på å gi den rette konsistensen. Hvis du foretrekker å droppe maisenna og eddik, vil du får en mer vanlig marengsbunn som er helt tørr tvers igjennom. 

♥ Den størst forskjellen på Sukkerfri Pavlova vs. vanlig Pavlova vil være at utsiden på marengsen vil bli lysegul etter stekingen. Kaken blir imidlertid fortsatt veldig vakker å se på og er som sagt helt hvit inni.  

♥ Marengsbunnen kan gjerne lages dagen i forveien. Oppbevares tørt og i romtemperatur. Pavlovaen bør serveres samme dag den pyntes med krem og bær. 

 

 

Sukrinmelis og sukkerfri melkesjokolade får du som sagt kjøpt hos Sukkerfritt.no

 

 

 

Nydelig marengskake er mulig å lage også hvis du vil eller må unngå sukker!  Smile

 


Ha en kjempefin midtsommerhelg! Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Sukkerfri Pavlova
Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukrinmelis
♥ 2 ss maisenna
♥ 1,5 ts eddik

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 400 g friske bær (jordbær, bringebær, blåbær)
♥ 1 kiwi
♥ 50 g sukkerfri melkesjokolade

Fremgangsmåte

Marengsbunn:

Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum.

Tilsett sukrinmelis og pisk videre til tykk marengs. Du vil se at marengsen får en litt løsere og mer porøs konsistens enn når man pisker den med vanlig sukker, men den vil likevel bli hvit og stiv. Jeg pisker i ca. 10 minutter med elektrisk mikser.

Vend så helt forsiktig inn maisenna og eddik med en slikkepott. Rør så lite som mulig slik at marengsen beholder den faste konsistensen.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en tykk, rund kake. Jeg synes det ser stilig ut når man lager mønster langsmed kanten (jeg bare drar tuppen av en smørekniv eller en teskje oppover langsmed kanten av kaken for å få stripete mønster). 

Stek kaken midt i ovnen i 1 time enten ved 120°C varmluft eller ved 150°C vanlig over- og undervarme (jeg brukte førstnevnte denne gangen).

Slå deretter av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen og tørke i ettervarmen i minst 1 time til.

Vær nå forberedt på at utsiden av marengskaken vil være lysegul i fargen. Dette er en konsekvens av å bruke sukrinmelis i stedet for vanlig sukker. På innsiden av kaken vil marengsen imidlertid fortsatt være helt hvit. 

Pynting:
Før servering piskes kremfløten til krem og fordeles over kaken.

Pynt med friske jordbær, bringebær og blåbær, og gjerne biter av kiwi.

Dryss over hakket sukkerfri melkesjokolade til slutt.

Tips

♥ Det å tilsette maisenna og eddik i marengsen gjør at Pavlovaen får en litt bløt kjerne, slik en ekte Pavlova skal være. Marengsen vil absolutt ikke ta smak av eddiken, den bare er med på å gi den rette konsistensen. Hvis du foretrekker å droppe maisenna og eddik, vil du får en mer vanlig marengsbunn som er helt tørr tvers igjennom. 

♥ Som sagt vil den størst forskjellen på Sukkerfri Pavlova vs. vanlig Pavlova være at utsiden på marengsen vil bli lysegul etter stekingen. Kaken blir imidlertid fortsatt veldig vakker å se på og er som sagt helt hvit inni.  

♥ Marengsbunnen kan gjerne lages dagen i forveien. Oppbevares tørt og i romtemperatur. Pavlovaen bør serveres samme dag den pyntes med krem og bær. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Kan man bytte ut sukrinmelisen med feks. Vanlig sukrin?

Ikke fornøyd Blei suppe når jeg hadde i melis og eddig. Jeg løftet inn melisen og eddiken som jeg alltid gjør når jeg lager Pavlova. Resultatet blei små seige kheks, som egentlig skulle være porsjonspavlova.
Jeg har laget Listhaugg sin en gang før , den ble vellykka.

Dette var helt uspiselig. Tror det er en grunn til at de ikke anbefaler sukrin melis om det er over 20 % av ingrediensene. Står på selve pakken. Anbefaler ingen å kaste bort egg og melisen på dette.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift