Arkiv: mars 2020

24.03.2020


Den 25. mars feires den nordiske "Vaffeldagen", og denne dagen fikk jeg lyst til å markere litt ekstra i år!

Jeg har laget herlige luksusvafler med hakkede Oreos, noen lyse og noen med ekstra sjokolade, som jeg har lagt oppå hverandre med luftig ostekrem mellom lagene.

Det blir vafler til overs utenom vaffelkaken også... Wink  

Kos deg med noen skikkelig digge vafler på vaffeldagen, du også!  

23.03.2020


Med skikkelig god kaffe (og noen småkaker Wink ) blir det straks bedre med hjemmekontor! 

"Oat Milk Latte" er vegansk kaffe latte, som lages med havremelk i stedet for kumelk. 

Jeg tilsetter litt lønnesirup som søtning og ørlite vanilje og kanel. Nydelig! 

Kategorier: Drikke
19.03.2020

Annonse: Nille

Hei! 

Det nærmer seg påske, og selv om denne påsken ikke blir så sosial som vi er vant med, er det utrolig hyggelig å kunne servere hjemmelaget gjærbakst til seg selv og familien. Gjærbakst er ideelt å servere enten det er hjemme i sofaen, på verandaen eller ute på påsketur.

Her har jeg laget søte kaninboller som er spesielt morsomme å servere til barna. For de litt mer voksne har jeg laget supergode solskinnsboller med kanelfyll og hjemmelaget vaniljekrem.

Gjærdeigoppskriften du får her er veldig smidig og fin, og stor nok til at du kan lage en passe porsjon av begge varianter.

Bakeutstyr, påskeservise og masse forskjellig påskepynt finner du hos Nille!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
17.03.2020

Hei kjære dere! 

I disse tragiske unntakstidene gjelder det å holde motet oppe. Vi har alle bekymringer nå, enten for oss selv eller noen vi er veldig glad i.

Hjemme hos meg er det travle hjemmekontor og hjemmeskole i alle rom, og nyhetene sjekkes oftere enn noen gang før. Likevel prøver jeg å finne litt tid på kvelden til å bare kose meg med baking!  Smile 

Kanskje NÅ er den perfekte tiden for å prøve ut hjemmelagde donuts for første gang? 

Donuts er amerikanske smultringer, som har blitt så populære at det nå finnes egne donuts-kaféer over hele verden.

Donuts lages med gjærdeig og stekes i olje, og blir myke og kjempegode. Varme og nystekte smaker de fantastisk med bare et melisdryss (slik liker jeg de best!), og når de er kalde, kan de gjerne pyntes med fargerik glasur og strøssel. Her har jeg brukt lys og mørk sjokoladeglasur i tillegg til melisglasur, og pyntet med forskjellige typer sjokoladestrøssel.

Jeg er så utrolig fornøyd med denne oppskriften! Prøv den, du også! 

Kategorier: Porsjonskaker
12.03.2020

Det er uvirkelige dager for tiden.

Tragiske nyheter, bekymringer og uro preger tilværelsen.

Selv merker jeg nå på meg selv hvor utrolig viktig det er å passe på å gjøre noe jeg liker hver dag, og som får tankene over på noe annet. Om så bare for en liten stund, og selv om det er noe så enkelt og hverdagslig som baking. 

Håper du også finner på noe hyggelig å gjøre hjemme! Liker du å bake, kan jeg anbefale deg å prøve disse småkakene. Oppskriften er den samme som Kolakaker, som er så populære å lage til jul, bare at jeg nå har drysset på hakkede nøtter og perlesukker. Kjempegode småkaker med karamellsmak, som er kjekke å server til te- eller kaffekoppen! 

Kategorier: Småkaker
08.03.2020

Annonse: Slikkepott.no

Hei! 

Bamsekake er den ultimate kaken for små kakemonser!  Smile  Heart 

Her skal du få en super oppskrift og grundig beskrivelse av de ulike stegene.

Jeg bruker en sjokoladekakeoppskrift som aldri går feil og som gir en veldig saftig og smakfull sjokoladekake. Så bruker jeg ekte kokesjokolade i kremen og farget marsipan til pynten, som gir deilig smak.

Bamsekaken blir kjempesøt og nydelig på alle måter! 

Bamseform og pynteutstyr får du kjøpt i nettbutikken til Slikkepott.no, hvor du får tak i enkeltprodukter og også kan kjøpe en ferdig produktpakke tilpasset nettopp denne oppskriften her. 

Kategorier: Sjokoladekaker
05.03.2020

Hei,

Desserttips til helgen! 

«Panna cotta» betyr «kokt fløte» på italiensk, og er en av verdens mest populære desserter. Her har panna cottaen fått frisk og eksotisk smak av pasjonsfrukt, som brukes både i selve puddingen og i sausen på toppen. Utrolig nydelig dessert!

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.

Kategorier: Frukt og bær, Puddinger
02.03.2020

Hei og god mandag! 

Du trenger ikke å dra på café for å nyte en vegansk matcha latte! 

Matcha latte er en varm melkedrikk som lages med matcha (japansk, grønt tepulver). For å få latten vegansk, kan du bruke havremelk (eller mandelmelk hvis du foretrekker det). Litt lønnesirup som søtning og et minidryss kardemomme på toppen hever smaken. 

Matcha inneholder sånn cirka 137 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te og har utrolig masse klorofyll, som styrker kroppen, senker kolesterolet og bekjemper aldringstegn. We like! Smile 

For å få skikkelig café-følelse, er det kjekt å gå til anskaffelse av en melkesteamer, som gjør at du får tykt melkeskum på toppen av latten. 

Mmmmm... 

Kategorier: Drikke