Arkiv: april 2020

28.04.2020


Deilige, deilige Browniecookies med masse mørk sjokolade! 

Dette er konfektaktige, myke sjokoladekaker som du burde prøve ut!

Oppskriften gir 25 stk. 

Kategorier: Sjokoladekaker, Småkaker
26.04.2020

Annonse: Freia

Hei!

Snart står mange lyse maidager for tur, og det er hyggelig å kunne sette frem en deilig kake som ikke er for mektig.

Dette er en lett og luftig fromasjkake med sitronsmak, som har vaniljekakebunn og bringebærgelé på toppen. Jeg har brukt Freia Gelé uten tilsatt sukker, som gjør at fromasjkaken får veldig redusert sukkerinnhold.

I tillegg har jeg brukt vaniljekesam som gjør fromasjen lettere enn vanlig, men minst like god!

25.04.2020


Nå har jeg også hivd meg på trenden med å lage blomsterdekorerte focaccia! 

Jeg brukte en grunnoppskrift på Eltefri focaccia som utgangspunkt og startet som vanlig med å fordele skikkelig god olivenolje og maldonsalt over deigen. Som pynt brukte jeg vårløk, sukkererter, friske urter (rosmarin, timian og bladpersille), små cherrytomater, paprika, rødløk og oliven.

Så var det bare å hente frem kunstneren i seg! Smile 

Resultatet ble nydelig å se på og ikke minst veldig velsmakende! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
25.04.2020


Nystekt focaccia er fantastisk godt og gir herlig «middelhavs-atmosfære» på kjøkkenet! Dette er en enkel variant som toppes med kun olivenolje, maldonsalt og tørkede urter, men det er ikke noe i veien for å legge til noen oliven, soltørkede tomater og/eller terninger med fetaost. Jeg synes den enkle varianten er veldig god og liker å dyppe små biter i skikkelig god olivenolje.

Denne focaccia-oppskriften er basert på en eltefri bakemetode, som går ut på å røre sammen deigen raskt for hånd. Deigen skal være temmelig løs, så det trengs ingen form for elting. Det brukes kun veldig små mengder gjær og deigen skal heve i romtemperatur i 12-18 timer, så det er ideelt å røre sammen deigen på kvelden og steke focacciaen til middag dagen etter.

Sett bort fra hevetiden, er denne focacciaen veldig rask å lage. En utrolig enkel måte å bake et fantastisk godt brød på!

23.04.2020


Nystekte, duftende kanelboller er noe alle liker!

Her er en klassisk og veldig god oppskrift på kanelboller. Gjærdeigen er av den typen som skal eltes lenge i kjøkkenmaskin og romtemperert smør eltes inn til slutt. Deigen blir smidig og lett å kjevle.

Kanelbollene legges tett i tett i form som gjør at de ferdigstekte bollene får myke, deilige kanter. Ekstra myke, deilige kanelboller med andre ord! 😍  Jeg har pyntet med perlesukker og melisdryss, men du kan også dandere bollene med melisglasur.

21.04.2020

Dalgona er den populære iskaffen med seigt, pisket kaffeskum som har tatt internettet med storm!

Siden det er sommervarme på terrassen for tiden, fikk jeg lyst til å lage en Dalgona iskremdessert. 😎 

Jeg har brukt en kombinasjon av vaniljeis og sjokoladeis, og så dekket med det samme, søte kaffeskummet på toppen.

Dette ble SUPERGODT! 

Kategorier: Iskrem
20.04.2020

For sparer du ditt hjerte, så skrumper hjertet hen.

Arnulf Øverland

Lag en mektig, kremete sjokoladetrøffelkake, som smelter i munnen.

Konfektkaken inneholder masse sjokolade og ikke noe hvetemel. Kan lages i hjerteform eller i rund form. 

Kategorier: Sjokoladekaker
18.04.2020

Siden det er lørdag, dere:

Her kommer en nydelig dessert for voksne! 

Kremete panna cotta med vanilje som toppes med et lag søt gelé som inneholder sterkvinen Mas Amiel...  😍 

Herlig! 

Kategorier: Puddinger
18.04.2020

Er du glad i Nutella?

Lag verdens enkleste Nutella Brownies

Browniesene blir fudgy og utrolig gode og lages med kun 3 ingredienser! 

Oppskriften passer til liten langpanne.

14.04.2020

Hei! 

Det er travel hverdag igjen for mange - selv om hverdagen ikke er i nærheten av slik vi kjenner den. 

Nå som mange tilbringer mer tid hjemme, er det gøy å teste ut å lage nye ting på kjøkkenet.

Hjemmelagde bagels er kanskje nytt for mange, men det er ikke vanskelig. Smile

Bagels lages som runde ringer, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen. Jeg liker litt søtsmak på bagelsene, derfor tilsetter jeg sirup i deigen og i kokevannet, men dette kan sløyfes hvis du foretrekker det.

Oppskriften gir 8 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider