Valnøttkake med kaffekrem

 

Hei dere!

 

Ja, da er det helg igjen og jeg håper dere koser dere! 

 

Selv skal jeg ha høstferie neste uke, som blir skikkelig deilig Smile

 

 

Dette er en myk valnøttkake laget med crème fraîche.

Inni og oppå kaken har du en spennende kaffekrem laget som en ostekrem med kaffesmak.

 

 

Perfekt som helgekoskake!

 

 

Ingredienser:

Valnøttkake:
♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 1,5 dl crème fraîche
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 200 g valnøtter

Kaffekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 5 dl melis
♥ 4-5 ss kald, sterk kaffe

Pynt:
♥ sjokoladekuler

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i crème fraîche (se tips). Sikt mel og bakepulver sammen og vend inn i deigen. Rør til deigen er jevn og klumpfri. Bland i grovt hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta den så ut av formen og del på midten.

Til kaffekremen piskes romtemperert smør sammen med romtemperert kremost. Bland så vekselsvis i melis og sterk, kald kaffe til du får en krem med passe tykkelse.

Fordel halvparten av kaffekremen inni kaken og smør resten oppå og rundt kaken. Pynt med sjokoladekuler eller annen kakepynt du liker.

 

 

Tips:

♥ Merk at smørkremen kan skille seg litt etter at du har pisket inn eggene og så rører inn crème fraîche. Dette blir bra igjen så snart du blander inn hvetemelet, så det er ingen grunn til å fortvile.

♥ Det er viktig at du bruker kald og sterk kaffe til kaffekremen. Hvis den er for varm, vil kremen bli tynnere i konsistensen. Du må da ha den i kjøleskapet en stund før du kan bruke den. Du må dessuten lage kaffen (krutt)sterk så du får god nok kaffesmak på ostekremen selv om du bare bruker noen spiseskjeer kaffe.

♥ Kaken holder seg i kjøleskapet. Husk å pakke den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.

 

 

Oj, noen tok seg visst et veldig stort kakestykke... Wink

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Valnøttkake med kaffekrem
Ingredienser

Valnøttkake:
125 g smør
2 dl sukker
2 store egg
1,5 dl crème fraîche
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
200 g valnøtter

Kaffekrem:
100 g smør
200 g kremost
5 dl melis
4-5 ss kald, sterk kaffe

Pynt:
sjokoladekuler

Fremgangsmåte

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta den så ut av formen og del på midten.

Til kaffekremen piskes romtemperert smør sammen med romtemperert kremost. Bland så vekselsvis i melis og sterk, kald kaffe til du får en krem med passe tykkelse.

Fordel halvparten av kaffekremen inni kaken og smør resten oppå og rundt kaken. Pynt med sjokoladekuler eller annen kakepynt du liker.

Tips

Merk at smørkremen kan skille seg litt etter at du har pisket inn eggene og så rører inn crème fraîche. Dette blir bra igjen så snart du blander inn hvetemelet, så det er ingen grunn til å fortvile.

Det er viktig at du bruker kald og sterk kaffe til kaffekremen. Hvis den er for varm, vil kremen bli tynnere i konsistensen. Du må da ha den i kjøleskapet en stund før du kan bruke den. Du må dessuten lage kaffen (krutt)sterk så du får god nok kaffesmak på ostekremen selv om du bare bruker noen spiseskjeer kaffe.

Kaken holder seg i kjøleskapet. Husk å pakke den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.

5 kommentarer

hvor får man kjøpt slikskjokladekuler? Har lett i alle daglivare butikker uten å finne disse :( SÅ har kjøpt 2 pk piano youghurt for oppi der har de lsike skjokoladekuler til yoghurten hehe

I glasuren; skal det være så mye flytende? Lagde denne i går, og etter 3 ss kaffe var den flytende (og er det ennå etter en natt i kjøleskapet). Hva har jeg gjort feil?

Hvor lenge er denne kaken holdbar? Kan jeg lage den på onsdag dersom den skal serveres lørdag?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift