Chocolate Baileys Cupcakes

 

Her får dere et par deilige fristelser av meg med dere inn i helgen:-)

XOXO - Hugs & Kisses to my fave people!



Ingredienser:

Chocolate Baileys Cupcakes:
♥ 4 dl hvetemel
♥ 2 dl sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 1 dl kakao
♥ 1 stort egg
♥ 2 dl melk
♥ 1 dl Baileys
♥ 1 dl matolje

Chocolate Baileys Frosting:
♥ 150 g smør
♥ 200 g melis
♥ 30 g kakao
♥ 1 ts vaniljeessens
♥ 1-2 ss Baileys

Pynt:
♥ 8 stk luksuskonfekt - gjerne med likørfyll

 

Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Bruk store, amerikanske muffinsformer og fyll disse 2/3 halvfulle med deig.  Porsjonen skal gi ca 8 stk store muffins.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 25-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Pisk sammen ingrediensene til sjokoladekremen til den er jevn, blank og fluffy (bruk bare 1 ss Baileys i første omgang og se om du trenger litt mer for å passe konsistens). Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med glatt, rund tut og sprøyt lekre topper på hver av de avkjølte muffinsene.

Pynt med en konfekt til slutt.

 

 

MAN CANNOT LIVE ON CHOCOLATE ALONE; BUT WOMEN SURE CAN.

 

Ha-ha:-)  Laughing



 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Chocolate Baileys Cupcakes
Ingredienser

Chocolate Baileys Cupcakes:
4 dl hvetemel
2 dl sukker
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 dl kakao
1 stort egg
2 dl melk
1 dl Baileys
1 dl matolje

Chocolate Baileys Frosting:
150 g smør
200 g melis
30 g kakao
1 ts vaniljeessens
1-2 ss Baileys

Pynt:
8 stk luksuskonfekt - gjerne med likørfyll

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Bruk store, amerikanske muffinsformer og fyll disse 2/3 halvfulle med deig. Porsjonen skal gi ca 8 stk store muffins.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 25-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Pisk sammen ingrediensene til sjokoladekremen til den er jevn, blank og fluffy (bruk bare 1 ss Baileys i første omgang og se om du trenger litt mer for å passe konsistens). Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med glatt, rund tut og sprøyt lekre topper på hver av de avkjølte muffinsene.

Pynt med en konfekt til slutt.

Tips

- -

"MAN CANNOT LIVE ON CHOCOLATE ALONE; BUT WOMEN SURE CAN."

Ha-ha:-)

12 kommentarer

Har lyst til å lage disse i små former, men hvordan blir det da med grader og steketid?

Mener du muffinsformer i normal størrelse? Du kan bruke samme varme på ovnen (evtl. øke til 180 grader) og redusere steketiden til ca 15 min. Test med kakenål at de er gjennomstekt i midten.

Jeg stekte de i vanlige muffinsstr. og hadde de i i 25 minutter og det gikk fint: ) Ble ikke brent heller

Disse så veldig gode ut for meg som elsker baileys! Med en dl kakao, mener du kakaopulver da? Veldig sjeldent jeg baker. Takk for fin oppskrift, dieselbil nok lagd til morgendagen :)

Hei bør de oppbevares kjøligt , visst en baker de dagen før?? Og er det mulig å lage den i springform? i såfall, hvilken størrelse på formen.

Hei, jeg synes disse er kjempe gode! De blir vokser veldig fint i ovnen og har en veldig god fasong når de tas ut. Om en tar bort baileysen - hvordan blir det da? Er det noe den kan erstattes med som gjør at denne oppskriften kan brukes som en mer nøytral bunn? :) Eventuelt om du har noen cupcake som er lik denne uten bailyes?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift