Konfektkake med kesam

Her har du en FANTASTISK konfektkake med en helt UNIK konsistens!!! Hemmeligheten ligger i at konfektkaken inneholder kesam i stedet for smør. Kaken er derfor utrolig nok nokså mager! Kesam gjør at konfektkaken blir fuktig, kompakt og litt klebrig i konsistens – rett og slett vidunderlig! Kaken har intens smak av sjokolade og inneholder dessuten litt kaffe. En skvett konjakk i tillegg er valgfritt – men anbefales! En kake som får gjestene dine til å dåne!

Konfektkake med kesam
Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
3 dl kesam
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl kakao
1 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
(1 ss konjakk)

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i kesam med en stålvisp, slik at alle klumper fjernes. Sikt sammen mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker. Rør melblandingen forsiktig i eggedosisen. Løs opp pulverkaffe i kokende vann og rør i til slutt, eventuelt sammen med en skvett med konjakk.

Hell røren i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Kaken skal fortsatt være fuktig i midten. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Serveres romtemperert, gjerne sammen med litt pisket krem og bær.

Tips

Kaken er holdbar lenge i kjøleskapet.

Kaken er kjempegod sammen med pisket krem og hermetiske bjørnebær (se bildet). På sommeren er friske jordbær eller bringebær også veldig godt til!

Se også oppskrift på "Sjokoladekake for smale dager".

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Jeg prøvde denne oppskriften med kefir istedet for kesam, fordi jeg leste feil.
Den smakte som drikkekakao, og hadde konsistens som en svamp. Ikke å anbefale.

Jeg laget denne i går, og den har selvsagt en annen konsistens enn hvis man bruker smør, men syns den ble god likevel. Det er ikke en kake man lager for å virkelig imponere, men en kake man kan lage når søtsuget kommer, men man ikke har lyst til å gå fullstendig bananas med kaloriene. Den er også veldig rask å lage. Jeg syns forresten den var bittelitt for søt, men kjæresten min syns ikke det, så det er smak og behag.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift