Hennessy XO sjokoladetrøfler

Hennessy XO sjokoladetrøfler
Ingredienser

2,5 dl kremfløte
0,5 dl konjakk XO
150 g mørk sjokolade (70%)
75 g kokesjokolade (40%)
350 g usaltet smør

Pynt:
kakao

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt mørk sjokolade og rør til den har smeltet. Rør så i konjakken. Til slutt røres mykt smør inn i klatter. Blandingen skal bli som en tykk sjokoladekrem. Dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten, så blandingen stivner.

Form sjokoladetrøffelen til små kuler eller stenger som vendes i kakao.

Tips

Sjokoladetrøflene oppbevares i kjøleskapet.

- -

Konjakk er en druebrennevin som stammer fra distriktet Cognac i Frankrike. XO er den dyreste og lengst lagrede varianten.

Konjakk VS (Very Special) = lagres minimum 2 år på fat

Konjakk VSOP (Very Superior Old Pale) = lagres minimum 4 år på fat

Konjakk XO (Extra Old) = lagres minimum 6 år på fat

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Dette ser skikkelig godt ut - en prima julegave til en far som elsker konjakk! Vet du cirka hvor mange stykker man får ut av denne oppskriften?

Hei
Har du sjekket ut den likøren Xo med pære og konjakk? Smaksmessig så er den nydelig 😍, tenker den kunne vært nydeligt her... Kansje litt mere...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift