Brukere online: 2601
Brukere i dag: 16919
Brukere siste 7 dager: 233576

2,5 dl kremfløte
0,5 dl konjakk XO
150 g mørk sjokolade (70%)
75 g kokesjokolade (40%)
350 g usaltet smør
Pynt:
kakao
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt mørk sjokolade og rør til den har smeltet. Rør så i konjakken. Til slutt røres mykt smør inn i klatter. Blandingen skal bli som en tykk sjokoladekrem. Dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten, så blandingen stivner.
Form sjokoladetrøffelen til små kuler eller stenger som vendes i kakao.
Sjokoladetrøflene oppbevares i kjøleskapet.
- -
Konjakk er en druebrennevin som stammer fra distriktet Cognac i Frankrike. XO er den dyreste og lengst lagrede varianten.
Konjakk VS (Very Special) = lagres minimum 2 år på fat
Konjakk VSOP (Very Superior Old Pale) = lagres minimum 4 år på fat
Konjakk XO (Extra Old) = lagres minimum 6 år på fat
2 kommentarer
Hei! Dette ser skikkelig godt
Hei! Dette ser skikkelig godt ut - en prima julegave til en far som elsker konjakk! Vet du cirka hvor mange stykker man får ut av denne oppskriften?
Hei Har du sjekket ut den…
Hei
Har du sjekket ut den likøren Xo med pære og konjakk? Smaksmessig så er den nydelig 😍, tenker den kunne vært nydeligt her... Kansje litt mere...
Skriv ny kommentar