Krydderkake i langpanne

"Krydderkake i langpanne" er en enkel, holdbar og veldig god langpannekake! Kaken inneholder ikke egg, og deigen er rask å røre sammen.

Oppskriften er til stor langpanne.

Krydderkake i langpanne
Ingredienser

150 g smør
8 dl kefir
4 dl sukker
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ss natron
10 dl hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir og sukker i en stor bakebolle. Rør i krydder og natron. Tilsett hvetemel og det avkjølte smøret vekselsvis, og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter eller snipper. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Krydderkaken er holdbar innpakket i plast, og den er også fin å fryse. Sikt gjerne over litt ekstra melis rett før servering - da blir kakestykkene ekstra delikate!

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Blir denne luftig og lett? tenker å lage den i to etasjer, men den må ikke være for tung.

Bakt denne 3 ganger nå. Den er helt nydelig. Når jeg lager kaker så lager jeg kun fra det søte liv.

Er dette en saftig krydderkake? Vurderer å dekke den med fondantlokk til en navnefest og derfor fint om den er noe saftig :) Tenker å legge et lag med aprikossyltetøy over kaken (som lim til fondanten).

Hjelp! Kaken ble fullstendig mislykket Det ble en kompakt kake som er rå, men fast kladd likeså. Jeg har fulgt oppskriften nøye (anser meg selv som en meget habil baker), eneste endring var at jeg doblet kryddermengden da jeg synes det var litt lite. Hva har skjedd? Nå har jeg en langpannekake som antakelig går rett i søpla.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift