Bountykuler

Liker/elsker/forguder du "Bounty", sånn som meg, kommer du til å DIGGE denne konfekten!

"Bountykuler" består av deilig kokosfyll inni og lys kokesjokolade utenpå, og smaker akkurat som ekte "Bounty" - bare kanskje enda litt bedre...:-)

Oppskriften gir 50 stk.

Bountykuler
Ingredienser

50 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos

Pynt:
200 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en kjele. La blandingen småkoke i ca 5-10 minutter, til massen blir gyldenhvit og seig (sirupsaktig) i konsistensen (pass nøye på at varmen ikke er for sterk, se tips). Ta kjelen av platen og bland inn kokos. Avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes (det kan være greit å la kjelen stå i kjøleskapet i noen timer hvis du synes blandingen er for løs).

Form kokosmassen til små kuler med hendene (det kan lønne seg å fukte hendene med vann innimellom trillingen). Legg kokoskulene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i et par timer, til kulene har stivnet.

Smelt kokesjokoladen i en metallbolle over vannbad. Dypp kokoskulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir. Sett brettet med de glaserte kulene tilbake i kjøleskapet. La stå kaldt
til sjokoladen har stivnet.

Løsne "Bountykulene" fra bakepapiret og ha dem i en tett boks med matpapir mellom lagene. Oppbevares i kjøleskapet (se tips).

Tips

Pass på at du ikke koker kokosmassen for lenge og på for sterk varme, ellers danner det seg brun og seig karamell. Kokosmassen skal fortsatt være så å si hvit i fargen (eventuelt bare med en litt gylden nyanse) også etter at den er kokt.

Konfekten er meget holdbar. Den bør absolutt oppbevares i kjøleskapet, ellers smelter sjokoladen og konfekten blir klissete.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

36 kommentarer

Hei! flott oppskrift! Holder på med 2 runde med disse hærlige konfekt bitene :) De blir endel av julegavene til mange iår.
Anbefales :)

Disse er kjempegode! Men 200 gram sjokolade blir alltid for lite til å dekke alle bitene når jeg lager dem.. :)

Du kan smelte sjokoladen sammen med 20 gram delfiafett. Da blir sjokoladen tynnere og drøyere. Det går også å kjøpe lys overtrekkssjokolade (kjøpes blant annet hos www.cacas.no). Liker du tykt sjokoladelag, bruker du vanlig lys kokesjokolade som jeg har skrevet i oppskriften, så får det heller bli mye sjokolade ;-)

vet ikke hva jeg gjør feil :( ikke blir massen seig, og ikke blir den hvit. jeg har på svak varme. skal den kokes fort opp og så på svak varme eller ?

Du må prøve deg fem, jeg bruker middels varme og lar blandingen småkoke. Blandingen skal være løs, selv om den er seigere i konsistensen. Skal ha gulhvit farge. Sett kjelen i kjøleskapet en stund hvis du synes blandingen er for løs. Etter hvert blir den fast nok til å kunne formes til kuler. Prøv igjen:)

Nei, det står faktisk under "Tips" at kokosmassen ikke skal koke for lenge. Lett å bli forvirra da. Ikke alle leser kommentarfeltet heller.
Men uansett, de ser gode ut så jeg skal prøve meg på dem i dag :)

Jeg lager disse for 5. året. Jeg opplever at massen ikke blir seig uten at jeg har i minst dobbelt så mye melis. Hvor seig skal den egentlig bli?

Hmm, jeg bruker den mengden melis som står i oppskriften. Skal bli seig som sukkerlake, litt vanskelig å forklare, men blandingen skal ikke bli helt fast. Lar blandingen stå kjølig til den blir fast nok til å formes til kuler. Skal presisere dette i oppskriften.

Hei!
Jeg ble litt overivrig etter å lage disse i kveld, men glemte i min iver å ta med kremfløte fra butikken. Resten har jeg - og lurer på om det er mulig å erstatte kremfløten med kokosmelk? Har sååå lyst å lage disse i dag men det frister så lite å gå ut igjen i kulden.. hehehehe!

Hei

Du skriver smør.
Er der vanlig margarin eller Tine smør ?

Tipset må vel være feil. Det er jo ikke kokosmassen som skal koke? Det er jo blandingen uten kokosmasse som skal koke, etter at den er tilsatt skal det jo avkjøles?

Hei. Vært inne på siden din og plukket ut mange oppskrifter som ser deilige ut. Tenkte å lage noen av de små kakene inkludert denne BOUNTYKULER som jeg tenker å ta med i gave til slektninger i Sverige, Malmø. MEN hvordan blir det da? Vil de smelte underveis.? Tnkte å pakke og pynte i poser men er redd for at de skal smelt totalt før jeg er der....

har noen prøvd å fryse bountykulene? noen som vet sånnt ca hvor mangen det blir av ei oppskrift?

Hei!
Jeg lurer på holdbarheten på disse? Bounty er en fantastisk vertinnegave og sååå godt å ha selv og, men det er greit å vite hvor lenge på forhånd disse kan lages, også for å si til mottaker av gaven, i tilfelle de ikke er like mye søtmumser som en selv :)

Hei!

Jeg prøvde oppskriften på bountykuler og massen blir ikke seig og ikke hvit. Jeg brukte lav varme. På induksjonsovnen brukte jeg 5 (9 er høyest) Allikevel blir den mer brungul og ikke seig. Jeg blandet uansett inn kokosen og har satt massen i kjøleskapet. Da blir det vel kanskje karamell?

Hei!

Jeg prøvde oppskriften på bountykuler og massen blir ikke seig og ikke hvit. Jeg brukte lav varme. På induksjonsovnen brukte jeg 5 (9 er høyest) Allikevel blir den mer brungul og ikke seig. Jeg blandet uansett inn kokosen og har satt massen i kjøleskapet. Da blir det vel kanskje karamell?

Hvor lenge er de holdbare i kjøleskap? Jeg lager denne oppskriften nå, men holder den såpass at de kan pakkes i celofanposer og gis bort til jul?.. :)

Elsker desse. 2 året eg lager de og de førsvinner fort hjemme hos oss.
Har 3 dobbelt oppsatsen ikveld. Det blir en hel del som ska få det i julegave

Lager disse også får andre gang, men igjen mislykket. Småkokt i ca 10 min. Massen fremdeles litt gulhvite og blir ikke stiv slik at man kan rulle de. Hvordan får dere det til?

Ja nå har det stått i kjøleskapet siden i går formiddag, fremdeles bløtt tilsatte litt mer melis og kokos, hjelper ikke mye. Denne gangen brukte jeg Melange, da jeg synes de ble bløte i fjor med meierismør. Er det annet jeg kan tilsette?

Eg bruker alltid meierismør og det blir aldrig bløt.
Kanske ett dum spørsmål men måler du ingridienserna rett. Før eg syns det er konstigt att du får den så bløt .

Elsker desse. 2 året eg lager de og de førsvinner fort hjemme hos oss.
Har 3 dobbelt oppsatsen igår kveld . Det blir en hel del som ska få det i julegave

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift