Mørk sirupskake

Mørk sirupskake

21.11.2008


Deilig, myk og lettlaget formkake med smak av mørk sirup og kardemomme!

Se også oppskrift på Mørk sirupskake i langpanne.

Mørk sirupskake

Ingredienser

2 store egg
200 g sukker
125 g smør
3 ss mørk sirup
1 dl melk
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
250 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret sammen med sirupen. Bland dette i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og kardemomme. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er klumpfri, men ikke rør mer enn nødvendig.

Ha deigen i en smurt form (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min. Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig løsnes fra formen og hvelves ut. Sett kaken på et passende kakefat.

Tips

Bruk generøse spiseskjeer med mørk sirup - det gir god smak:-)

"Mørk sirupskake" er fin å fryse!

Oppskriften er hentet fra baksiden av boksen med mørk sirup fra Eldorado.

21.11.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter