Falsk toscakake

Falsk toscakake

19.11.2008


Falsk toscakake har en glasur laget med store havregryn i stedet for mandler, som jo vanligvis brukes i en Toscakake.

 

 

Enkel og god hverdagskake! 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 dl melk

Falsk toscaglasur:
♥ 75 g smør
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1,5 ss hvetemel
♥ 2 dl store havregryn


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min.

Lag imens glasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La blandingen få et lite oppkok.

Ta den stekte kaken ut av ovnen og fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Stek kaken videre i 10 min, slik at kaken får en lett gylden farge på toppen.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Enkel og grei og god hverdagskake! 

 

 


Tips:

♥ "Falsk toscakake" egner seg godt til frysing.

♥ For kaker med "ekte" toscaglasur, se blant annet "Toscakake", "Toscaruter", "Toscaboller" og "Brownies med toscaglasur". Se også "Brownies med kokostosca" og "Sjokoladeruter med kokostosca".

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Falsk toscakake

Ingredienser

150 g smør
2,5 dl sukker
3 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 dl melk

Falsk toscaglasur:
75 g smør
5 ss sukker
2 ss kremfløte
1,5 ss hvetemel
2 dl store havregryn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min.

Lag imens glasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La blandingen få et lite oppkok.

Ta den stekte kaken ut av ovnen og fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Stek kaken videre i 10 min, slik at kaken får en lett gylden farge på toppen.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Tips

"Falsk toscakake" egner seg godt til frysing.

19.11.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter