Brukere online: 2319
Brukere i dag: 11116
Brukere siste 7 dager: 232747
Her i huset ELSKER vi Suksesskake, og derfor finner du også mange forskjellige varianter av denne kaken her på detsoteliv.no.
Dette er kjempegode Suksessbomber som lages som lekre porsjonskaker. Med den deilige, gule kremen er dette fantastiske kaker å servere til påske!

Mandelbunner:
4 eggehviter
250 g melis
250 g mandler
Gul suksesskrem:
100 g sukker
2 ss kremfløte
4 eggeplommer
1,5 ts vaniljesukker
175 g smør
Pynt:
100 g kokesjokolade
1 ss delfiafett
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til marengs. Vend inn malte mandler.
Sett deigen i runde topper på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene, for de flyter noe utover under stekingen. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 10–15 minutter. Avkjøl helt.
Til den gule kremen has sukker, fløte, eggeplommer og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig pisking til kremen tykner (pass nøye på så kremen ikke svir seg i bunn). Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den har tykk smørekonsistens.
Smør et tykt lag gul krem på hver av mandelbunnene. Sett kakene i fryser i 30 minutter.
Smelt kokesjokolade sammen med delfiafett. Ringle sjokoladen over den gule kremen på kakene til pynt. Sett kakene kjølig til sjokoladen stivner.
Suksessbomber bør oppbevares kjølig helt frem til servering. Kakene kan også fryses og de tiner raskt.
8 kommentarer
Hei hvor mange kaker får en
Hei hvor mange kaker får en ca av denne oppskriften?
56- 60 stk
56- 60 stk
Det lurer jeg også på!
Det lurer jeg også på!
Kordan e dissa å fryse??
Kordan e dissa å fryse??
Mener om man kan frys de med
Mener om man kan frys de med kremmen og sjokoladen på?:)
Hei, går det ant å sette
Hei, går det ant å sette deigen i muffinsforme? Så man får fine runde bunder:)
Hei, vil lage denne i
Hei, vil lage denne i langpanne - har du egen oppskrift til det eller passer denne? :)
Jeg prøvde denne oppskriften,
Jeg prøvde denne oppskriften, men i stedet for mandelbunner lagde jeg små makronkaker og pisket den gule kremen for å få den tykk nok til å fungere som fyll. Ble kjempesuksess! Kjempegode og kjempepopulære hos alle. Suksessmakroner er å anbefale!
Skriv ny kommentar