Bamsemumscupcakes


Det er Valentines i morgen - og ja, jeg kunne bare ikke dy meg... Smile

Som annonsert på Facebook, er jeg i dag på VGs matside Godt.no med Bamsemumskaken min. I morgen kommer artikkelen i papirutgaven til VG der jeg stiller som Ukens matblogger.

Bamsemumskaken står jo bamsemumsene oppå kaken og kysser....

 


Samme Bamsemumskake laget ved to forskjellige anledninger - som du ser er det lekkert å pynte kaker med macarons..!
 

 

......   og nå har jeg altså laget cupcakes der bamsemumsene har lagt seg nedpå Wink

 

 

Bamsemumsene som ligger inni kaken sørger for at sjokolademuffinsene får bløte, deilige partier, som er digg!

De som ligger oppå er til pynt for å få opp Valentinesstemningen!  Grin

 

 

Oppskriften gir 8 stk.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 16 stk bamsemums

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 16 stk bamsemums (se tips)
♥ små, røde sjokoladehjerter (se tips)
 

Rosa hjerteformer i papp fra Wilton (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Rør i kakao, hvetemelet og melken til du får en jevn, klumpfri deig.

Jeg bruker her hjerteformede cupcakesformer laget av tykk papp (se tips). De er akkurat passe store til at 2 bamsemums får plass i bunnen..  Smile

 

 

Sett formene på en stekeplate. Fyll på med sjokoladedeig så formene blir 3/4 fulle.

 

 

Kosende bamsemums ligger nå begravet under sjokoladedeigen..  Smile

 

 

Inn i ovnen på 180°C, midterste rille, i ca 15 min. Muffinsene skal akkurat være gjennomstekte, men fortsatt ha en litt bløt kjerne i midten. Avkjøl helt.

 

Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Fordel sjokoladeglasur på toppen av hver muffins.

Pynt med to bamsemums på hver kake  Heart

 

 

Tips:

♥ De herlige hjerteformene i papp er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem hos Kitch'n på Oslo City, men jeg tipper at de selges i mange butikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton - se for eksempel her i nettbutikken til Cacas. Det går såklart også an å bruke runde, store muffinsformer eller du kan bruke muffinsformer i vanlig størrelse og bruke bare 1 bamsemums i bunn og på toppen av muffinsene. Du får da flere muffins som er mindre i størrelse og som derfor trenger kortere steketid.

♥ De røde sjokoladehjertene er laget med naturlig farge og selges i mange matbutikker (fra Idun - Mors hjemmebakte).

 

♥ Bamsemums er skumbamser dekket med melkesjokolade (fra Nidar) og selger i matbutikker og kiosker over hele landet. Det holder med 1 pk til denne oppskriften.

 

 

Elsker Bamsemums!  Smile 

 

 

Ønsker dere alle en koselig og romantisk Valentinesdag i morgen  Heart 

 

Bamsemums tête-à-tête  Heart

 

Og til de som måtte lure "haha... what's next..?" - kan jeg si at jeg har tenkt å slutte bamsemumsføljetongen min her  Wink
 

♥ ♥ ♥ ♥

Bamsemumscupcakes
Ingredienser

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 16 stk bamsemums

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 16 stk bamsemums (se tips)
♥ små, røde sjokoladehjerter (se tips)
 

Rosa hjerteformer i papp fra Wilton (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Rør i kakao, hvetemelet og melken til du får en jevn, klumpfri deig.

Jeg bruker her hjerteformede cupcakesformer laget av tykk papp (se tips). De er akkurat passe store til at 2 bamsemums får plass i bunnen. Sett formene på en stekeplate. Fyll på med sjokoladedeig så formene blir 3/4 fulle. Kosende bamsemums ligger nå begravet under sjokoladedeigen..  Smile

Inn i ovnen på 180°C, midterste rille, i ca 15 min. Muffinsene skal akkurat være gjennomstekte, men fortsatt ha en litt bløt kjerne i midten. Avkjøl helt.

Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Fordel sjokoladeglasur på toppen av hver muffins. Pynt med to bamsemums på hver kake.

Tips

♥ De herlige hjerteformene i papp er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem hos Kitch'n på Oslo City, men jeg tipper at de selges i mange butikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton - se for eksempel her i nettbutikken til Cacas. Det går såklart også an å bruke runde, store muffinsformer eller du kan bruke muffinsformer i vanlig størrelse og bruke bare 1 bamsemums i bunn og på toppen av muffinsene. Du får da flere muffins som er mindre i størrelse og som derfor trenger kortere steketid.

♥ De røde sjokoladehjertene er laget med naturlig farge og selges i mange matbutikker (fra Idun - Mors hjemmebakte).

♥ Bamsemums er skumbamser dekket med melkesjokolade (fra Nidar) og selger i matbutikker og kiosker over hele landet. Det holder med 1 pk til denne oppskriften.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Så søte:) Veldig kreativt, Kristine! Det er så herlig å følge med på deg og alt det fristende du lager:)

De så knallgode ut:) Skal lage de til 3 åringen min på torsdag ;) Hvordan er det å lage de dagen før, og eventuelt hvordan oppbevarer jeg de best?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift