Cocktailkonfekt

Cocktailkonfekt
Ingredienser

24 røde cocktailbær
3-4 ss rom
300 g marsipan
150 g kokesjokolade

Pynt:
rød sukkerskrift

Fremgangsmåte

Ha cocktailbærene i en kopp og hell over rom til bærene så vidt er dekket. La cocktailbærene marinere i rom noen timer eller helst over natten.

Del marsipanene opp i 24 biter. Klem hver bit flat mellom hendene. Legg et godt avrent cocktailbær på marsipanen og brett marsipanen rundt bæret. Rull forsiktig mellom hendene til du får jevne marsipankuler.

Ha bakepapir/matpapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad. Dypp hver marsipankule i sjokoladen slik at de blir helt dekket med sjokolade (bruk gjerne to gafler til å rulle marsipankulene i sjokoladen med). Legg de sjokoladeglaserte marsipankulene på det papirdekkede brettet. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.

Pynt konfekten med rød sukkerskrift.

Tips

Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).

Oppbevar konfekten i en liten boks i kjøleskapet. Hvis du ønsker å pynte konfekten med rød sukkerskrift som på bildet, må du være klar over at denne skriften er nokså klissete og du kommer til å ødelegge pynten hvis du stabler konfekten oppå hverandre. Det er derfor lurest å oppbevare konfekten flatt eller å vente med pyntingen til rett før servering.

Du kan også droppe sukkerskriften og pynte med smeltet hvit sjokolade eller melkesjokolade.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Hei!
Tenkte å lage coctailkonfektene, og så lurte jeg på hvilken type rom du bruker. Er det romessens eller rom fra polet og evt hvilken? :)
Hadde blitt glad for svar :)

Som svar på av May (ikke bekreftet)

Hei May, dette er rom fra polet (romessens hadde blitt alt for sterkt med slike mengder:)). Du kan bruke hvilken som helst rom, enten hvit rom eller brun rom. Personlig foretrekker jeg merket Havana Club :)

Hei Kristine
Er det mulig å bytte ut rommen med kirsebærlikør tror du?

Vil gjerne prøve å lage dette til jul, men sliter med å få tak i coctailbær. Hvor får man tak i det i dag?

Hei, tenkte jeg ville prøve å lage konfekt med mirabelleplommene som har ligget på sprit til likør. Men tror du det kan bli for sterk smak? Plommene er jo helt ‘alkoholisert’!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift