Brukere online: 2614
Brukere i dag: 23675
Brukere siste 7 dager: 246191
Mer lettvint fudge enn dette kan du ikke lage! Det eneste du trenger er søt kondensert melk og hvit sjokolade. Med dette som utgangspunkt kan du variere denne oppskriften på mange måter.
Jeg har her laget en julevariant ved å bruke M-sjokolader (sjokoladedekkede peanøtter) i julefargene rødt og grønt.
Ingredienser:
♥ 1 boks søt kondensert melk (ca. 400 g, se tips)
♥ 500 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vanilla paste (eller frø fra 1 vaniljestang)
- -
♥ 200 g M-sjokolade i rødt og grønt
Fremgangsmåte:
Ha den kondenserte melken og fint opphakket hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på svak varme. Rør forsiktig av og til, helt til den hvite sjokoladen har smeltet. Det skal bli en blank og nokså tykk masse. Bland i vaniljen.
Ha den hvite sjokolademassen i en form som er ca 20x20 cm. Klem den hvite sjokolademassen godt ut i kantene av formen. Fordel over M-sjokolader og trykk de godt ned i fudgen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, helt til fudgen stivner.
Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og legg den på en fjøl.
Bruk en stor, skarp kniv og skjær opp i passe store firkanter (ikke for store, for dette er mektige biter! )
Legg fudgebitene på et serveringsfat.
Tips:
♥ Den hvite sjokoladefudgen oppbevares i tett boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene. Ta de ut av kjøleskapet og legg de frem på fat litt før servering, så de mykner litt i konsistensen før de spises.
♥ Jeg har her brukt søt, kondensert melk, som selges på hermetikkboks. Merk at dette ikke må forveksles med Vikingmelk (som er usøtet). Her brukes altså søt, kondensert melk som er tykk, søt og gulaktig i fargen. Kjøpes i de fleste store matvarebutikkene.
♥ Vanilla paste gir ekstra god smak, men er litt vanskelig å få tak i. Kan imidlertid bestilles f eks i nettbutikken til Cacas, se HER. Alternativt kan du bruke vaniljeekstrakt eller vaniljeessens, eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Den hvite sjokoladefudgen er i seg selv nokså søt og myk, og det blir veldig godt å balansere dette med M-sjokolader som gir litt crunch, i tillegg til veldig god smak. M-sjokolader i rødt og grønt fås som regel tak i rett før jul. Smaken og konsistensen blir selvsagt den samme om du bruker helt vanlige, brune M-sjokolader.
♥ Denne oppskriften kan varieres i det uendelig. M-sjokolader kan byttes ut med nøtter, Oreokjeks, tørkede frukter osv. Bare fantasien setter grenser. Hvit sjokolade kan dessuten byttes ut med melkesjokolade eller mørk sjokolade hvis du vil lage mørk sjokoladefudge.
Deilig og superlett å lage!
Tallerken er sponset av GreenGate.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 boks søt kondensert melk (ca. 400 g, se tips)
♥ 500 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vanilla paste (eller frø fra 1 vaniljestang)
- -
♥ 200 g M-sjokolade i rødt og grønt
Ha den kondenserte melken og fint opphakket hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på svak varme. Rør forsiktig av og til, helt til den hvite sjokoladen har smeltet. Det skal bli en blank og nokså tykk masse. Bland i vaniljen.
Ha den hvite sjokolademassen i en form som er ca 20x20 cm. Klem den hvite sjokolademassen godt ut i kantene av formen. Fordel over M-sjokolader og trykk de godt ned i fudgen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, helt til fudgen stivner.
♥ Den hvite sjokoladefudgen oppbevares i tett boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene. Ta de ut av kjøleskapet og legg de frem på fat litt før servering, så de mykner litt i konsistensen før de spises.
♥ Jeg har her brukt søt, kondensert melk, som selges på hermetikkboks. Merk at dette ikke må forveksles med Vikingmelk (som er usøtet). Her brukes altså søt, kondensert melk som er tykk, søt og gulaktig i fargen. Kjøpes i de fleste store matvarebutikkene.
♥ Vanilla paste gir ekstra god smak, men er litt vanskelig å få tak i. Kan imidlertid bestilles f eks i nettbutikken til Cacas. Alternativt kan du bruke vaniljeekstrakt eller vaniljeessens, eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Den hvite sjokoladefudgen er i seg selv nokså søt og myk, og det blir veldig godt å balansere dette med M-sjokolader som gir litt crunch, i tillegg til veldig god smak. M-sjokolader i rødt og grønt fås som regel tak i rett før jul. Smaken og konsistensen blir selvsagt den samme om du bruker helt vanlige, brune M-sjokolader.
♥ Denne oppskriften kan varieres i det uendelig. M-sjokolader kan byttes ut med nøtter, Oreokjeks, tørkede frukter osv. Bare fantasien setter grenser. Hvit sjokolade kan dessuten byttes ut med melkesjokolade eller mørk sjokolade hvis du vil lage mørk sjokoladefudge.
11 kommentarer
Nam nam! Skal prøve å lage
Nam nam! Skal prøve å lage dette neste helg. Gleder meg. :-)
Vil forresten si at jeg syntes det er veldig bra at du legger ut disse tipsene, bl. a hvor man får tak i litt uvanlige ting som Vanilla paste og hva man kan bruke i stede!
Nam nam...! Dette ser godt ut
Nam nam...! Dette ser godt ut <3
Hei... Lurte på om man må
Hei... Lurte på om man må bruke 20x20 form, for tror ikke vi har det her hjemme..
Går det an å bruke
Går det an å bruke vaniljepulver i steden for vanilje paste og vaniljestang? :)
Hvor finner jeg søt
Hvor finner jeg søt kondensert melk?
Kan jeg bruke noe annet enn søt kondensert melk?
Du får tak i det på
Du får tak i det på innvandrerbutikker men også på noen vanlige butikker feks kiwi. Hvis fu går inn på oppskriften myke karameller så har hu lagt inn bilde av de forskjellige der. Nestle har feks en type. PS må ikke forveksles med vikingmelk. IKKE DET SAMME
"(...)innvandrerbutikker(...)
"(...)innvandrerbutikker(...)"??
Hva i alle dager mener du med dette? Det er ikke bare innvandrere som driver såkalte "eksotiske butikker",da vel. Kjøp deg en ordbok eller ønsk deg en til jul, frøken.
Hei - ser der er flere som
Hei - ser der er flere som har spurt spm og ikke fått svar, men prøver allikevel - hvor lenge holder disse?
Disse må prøves! Hvor lang
Disse må prøves! Hvor lang holdbarhet har de? Kanskje lurt å fryse? Håper på svar :)
Hei! Kan du legge inn at det
Hei! Kan du legge inn at det ikke er vikingmelk ? - som jeg trodde var kondensert melk. - det er jo det, men feil type da :) jeg var nok litt kjapp...
Prøver igjen med riktig kondensert melk :D
Har du selv prøvd å bruke
Har du selv prøvd å bruke vaniljessens? Hvordan ble resultatet da evt?
Skriv ny kommentar