Havre & Bare Bær-cookies

Sætre har kommet med en ny serie cookies med fellesmerke "Café Bakeriet". Cookiesene finnes i flere kjempegode varianter! På kjekspakningene står oppskriften på cookiesene for de som vil bake dem selv. Jeg har tidligere testet ut oppskriften på "Café Bakeriets Original-cookies" og "Havre & Masse Godt-cookies". Jeg måtte selvfølgelig også teste ut "Havre & Bare Bær-cookies" - og jeg ble ikke skuffet. Dette er myke havrecookies med sirup, tørkede tranebær og rosiner. Nam, nam, nam!

Oppskriften gir 20 stk.

Havre & Bare Bær-cookies
Ingredienser

210 g hvetemel
210 g havregryn (små, lettkokte)
90 g sukker
55 g brunt sukker
2 ts bakepulver
145 g smør
55 g lys sirup
1/2 dl vann
110 g rosiner
75 g tørkede tranebær

Fremgangsmåte

Bland mel, havregryn, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett smør og smuldre det i det tørre. Tilsett så sirupen (som er litt varmet opp slik at den er flytende) og vann. Bland til en jevn deig. Ha så i hakkede rosiner og hakkede tranebær.

Form deigen til 20 cookies som trykkes flate med fingrene slik at de blir ca 1 cm tykke, runde kaker. Legg dem på to bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom.

Forvarm ovnen til 200°C. Sett cookiesene midt i ovnen og senk deretter varmen på ovnen til 175°C. Stek cookiesene i ca 15 min. Gjenta med den andre stekeplaten. Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Cookiesene oppbevares i tettsluttet kakeboks eller i fryseren.

Oppskriften er som sagt hentet fra Café Bakeriets pakke med "Emilies Havre & Bare Bær" - Myke havrecookies med tranebær fra Sætre AS (1 pk = 200 g). Se også oppskrift på "Sjokoladeterapi".

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Tusen takk for oppskriften, jeg klarte å kaste kjeksepakken før jeg fikk skrevet den ned :-)

Nydelige cookies; jeg bakte de første gang etter oppskriften på kjekspakken, men syntes de var veldig søte og reduserte sukkermengden til 100g (50/50 hvitt og brunt) og bruker også 1/2 ts. salt i deigen. Mine cookies blir mye bedre med mindre sukker og litt salt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift