Kjelesjokoladekake


Jeg ble tipset om denne oppskriften av en leser av Det søte liv rett før jul.

Hun heter Marianne, og skrev til meg at hun tviler på at hun noengang kommer til å finne noen bedre langpannekakeoppskrift enn denne!

 


Deigen til "Kjelesjokoladekake" røres sammen i en stor kjele. Enkel kake å røre sammen med andre ord og resultatet er en usedvanlig saftig sjokoladekake. Den er ypperlig å lage 2-3 dager før servering, og er også fin å fryse med glasur.

Jeg ble selv meget fornøyd da jeg testet ut oppskriften.

 

 

Oppskriften er til en stor langpanne.

 

Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 6 ss kakao
♥ 3,5 dl vann
♥ 6 3/4 dl sukker
♥ 6 3/4 dl hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 3 egg
♥ 3 dl lettrømme
 

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 6 ss melk
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl melis

Pynt:
♥ små, fargerike sjokoladelinser

 

Fremgangsmåte:

Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca 40 min. Avkjøl kaken.

Til glasuren smeltes smøret, og så blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri. Smør den så over kaken.

Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.

 

 

Del så kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

 

 

Du klarer å se på bildet hvor myk kaken er, ikke sant..?

 

Tips:

♥ Kakestykkene holder som nevnt gode i et par dager. Pakk dem godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kakestykkene er også fine å fryse.

♥ Se lignende oppskrifter på populære kaker som heter Texas sjokoladekake og Gjennombløt sjokoladekake.

 

 

Virkelig deilig og lettlaget sjokoladekake.  Tusen Heart takk til Marianne for oppskriften!

 

 

Nydelig med nylaget kaffe til denne kaken!

Eller te, eller noe annet Smile

 

Coffee, Tea? Or Me?  Wink  Heart

 

♥ ♥ ♥ ♥

Kjelesjokoladekake
Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 6 ss kakao
♥ 3,5 dl vann
♥ 6 3/4 dl sukker
♥ 6 3/4 dl hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 3 egg
♥ 3 dl lettrømme

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 6 ss melk
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl melis

Pynt:
♥ små, fargerike sjokoladelinser

Fremgangsmåte

Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca 40 min. Avkjøl kaken.

Til glasuren smeltes smøret, og så blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri. Smør den så over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet. Del så kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

♥ Kakestykkene holder som nevnt gode i et par dager. Pakk dem godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kakestykkene er også fine å fryse.

Sesong
Allergier og preferanser

32 kommentarer

Hei! Nå baker jeg denne kaken og gleder meg veldig til å spise den i kveld! Veldig fine oppskrifter! ♥

Hei!
Er denne kaken fin å lage i rund form også? Skal prøve meg på en Ninja Turtles kake, så jeg lurer på om det er ok å legge lokk i fondant også...?

Det står at kakestykkene holder fint et par dager...... De gjör ikke det, vet du! De blir spist opp nesten med en gang ;-)

Hei!! Denne kaka er knall god...men går det Ann og bruke kokesjokolade i kremen isteden for kakao? Hvor mye isåfall? :-))

Hvis man stikker hull rundt i kaken med en gaffel rett etter den er stekt, og heller den varme glasuren over, så blir det soaked chocolate cake (dynket sjokoladekake). Sett den i kjøleskapet og bli avkjølt før man spiser... Mmmmm :)

Denne kaken er så fantastisk god att familien min vil ikke ha noen annen sjokoladekake nå! Og den er nesten enda bedre på dag to og tre!! Nå skal den lages og fryses ned sånn att jeg alltid har kake lett tilgjengelig når vi får gjester :D Takk for en super oppskrift!

Denne kaka er definitivt den beste sjokoladekaka eg veit om!;)
Er det noen som har prøvd å lage den med glutenfri toro lys melblanding? :)

Nydelig kake. Tenkte å lage å ta med jobb, men må ha stor langpanne, blir det bra om jeg dobbler oppskrifta?

Mvh Guro, stor fan av kakene dine! :)

Denne kaka er helt urolig god, laget den mange ganger!
Står midt i bakingen av den nå, og fant nettopp ut at jeg er tom for natron... Går det an å erstatte natron med bakepulver? Hvis jeg f.eks. dobler mengden bakepulver i forhold til natron?

Hei. Tenker å ha denne til dåpen til vesla, kan man da fryse ned hele kaka med glasur? Bør den pyntes når den tines eller før den fryses?

Hei.
Denne kaka ble virkelig super-god. Saftig, og nydelig smak av sjokolade.
Så tusen takk for oppskriften.

Hei,
Jeg tenkte å prøve meg på denne men med glutenfritt mel. Vil den bli like bra tror du? Må jeg bruke mer eller mindre mel? Jeg har aldri bakt med glutenfritt mel før. Tips mottas med takk! :)

Hei. Har funnet nesten samme oppskrift tidligere som jeg lagde min egen variant av: Var ca 30% større oppskrift i forhold til overnevnte, byttet ut vannet med matfløte/kaffefløte, hadde i litt mindre kakao, 4ss, samt en boks med lettrømme til stor oppskrift. I glasuren hadde jeg i 2ss kakao. Bare fordi at liker litt mildere sjokoladesmak.
Varmet opp glasuren til den var ganske tyntflytende, og når kaken var akkurat tatt ut av ovnen, lagde jeg masse hull i den med spisepinner. Synes vanlig kakepinne ble for tynt. Helte over glasuren som da trakk ned i alle hullene og som kaken trakk til seg ekstra mye av den da den var varm. Har fått mange veldig gode tilbakemeldinger på denne. Anbefales :-) !

Beste sjokoladekaka jeg noen gang har laget!
Sendte kaka med samboern på jobb og var ikke en smule igjen ;)

Hei. Jeg skal lage denne til en barnebursdag. Er det mulig å redusere sukkermengden, hva skal jeg eventuelt erstatte det med? Dette er den beste og enkleste sjokoladekaken jeg har prøvd

Hei!

Er det mulig å lage denne i to små springformer og sette dem oppå hverandre med krem/fyll i midten? Eller er den for saftig, så den ikke vil stå skikkelig? Hva tror du evt steketid hadde blitt? og hvor store former hadde du anbefalt? Skal lage til barnedåp på søndag.
Mvh Alise

Hei
Hvordan er det best å avkjøle kaken, i langpanne eller på rist? Kan man lage kaken dagen før man legger glasur , eller er det fare for at den blir tørr? Takk for svar:) Ane

Som svar på av Ane (ikke bekreftet)

Jeg har laget denne kaken så mange ganger nå.. bare avkjøles i pannen, men husk på at tiden kan variere, den steker i ca 30 min i min ovn.. jeg lager den alltid dagen før og legger glasur på dagen etter. jeg har også lagd den torsdag kveld, i tre runde små former (16cm) og laget enhjørningkake til lørdag og kaken er like saftig:D Bare husk som jeg har skrevet over, en liten halv teskje salt, så blir den maks god!

Hei! Laget denne i går kveld og glemte selvfølgelig å sette den i kjøleskap for natta. Er den nå ødelagt? Bør jeg lage ny? Skal spises på barnebursdag i morgen

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift