Snickersbiter

Denne langpannekaken smaker som Snickers! SUPERSNOP! Dessuten kjempelett å lage, inneholder verken mel, egg eller melkeprodukter og skal ikke i ovn. Oppskriften er til liten langpanne.

Snickersbiter
Ingredienser

2,5 dl lys sirup
2,5 dl sukker
350 g peanøttsmør
1 dl kokos
1 ts vaniljesukker
100 g cornflakes

Glasur:
200 g kokesjokolade
1 ss smør

Fremgangsmåte

Varm opp sirup, sukker og peanøttsmør i en stor, tykkbunnet kjele. Rør til alt er smeltet. Ta kjelen av platen og rør i kokos, vaniljesukker og cornflakes.

Trykk massen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Sett formen i kjøleskapet til massen har stivnet (3-4 timer).

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Dra forsiktig av bakepapiret fra undersiden. Smelt kokesjokoladen sammen med smøret og bre dette over kaken ved hjelp av en smørekniv.

Sett tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet noe. Del opp i firkanter ved hjelp av en skarp kniv. Oppbevares kjølig.

Tips

Du kan bruke peanøttsmør av grov eller fin type. 350 g tilsvarer 1 glass fra Mills.

Dropp sjokoladeglasuren dersom du vil ha en kake fri for melkeprodukter (den er kjempegod for det), eller bruk smeltet sjokolade som er melkefri.

Se også oppskrift på "Snickerskake i langpanne".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

5 kommentarer

Hei. Jeg har prøvd denne oppskriften og opplevde at bitene ble veldig harde.. Kan dette være at jeg har rørt for lenge.? Jeg tenkte at sukkeret skulle smeltes helt før det ble satt i kjøleskapet, er det riktig? (Rørte i 20-30 min) forresten veldig god på smak! Siri

Hei,
Disse var gode, men vanvittig søte! Selv mine nevøer som ellers stapper i seg godteri som består av 90 % sukker, steilet og klarte ikke å spise opp, og det til tross for at jeg hadde redusert sukkermengden fra 2,5 dl til 1,5 dl. Vil virkelig anbefale å kutte ut sukkeret helt, og/eller noe av sirupen. Tror de kan bli veldig deilige da.

Æ bruke 1 liter cornflakes ....og da vi den perfekt og porøs. Det e det som står i andre like oppskrifter...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift