Hvit sjokolademousse med bær


Dette er en deilig og lettlaget dessert!

Den hvite sjokolademoussen lages med hvit sjokolade, krem og vanilje, og smaker deilig sammen med friske bær.

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte

Servering:
♥ 2 dl blåbær
♥ noen friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.

Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.

Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.

♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med vanlig vaniljeessens eller frø fra 1 vaniljestang.

♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.

 

 

♥ Denne desserten er god sammen med alle slags bær. Jeg synes kombinasjonen blåbær og noen bringebær ble nydelig!  Se også Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt. 

 

Nyyyydelig, luftig, hvit sjokolademousse!


♥ ♥ ♥ ♥

Hvit sjokolademousse med bær
Ingredienser

♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte

Servering:
♥ 2 dl blåbær
♥ noen friske bringebær

Fremgangsmåte

Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.

Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.

Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.

Tips


♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.

♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med vanlig vaniljeessens eller frø fra 1 vaniljestang.

♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.

♥ Denne desserten er god sammen med alle slags bær. Jeg synes kombinasjonen blåbær og noen bringebær ble nydelig!

3 kommentarer

OBS Denne oppskriften serverer 6 pers, ikke 3 som det står i oppskriften. Dvs hvis man bruker glass og ikke bøtter til å ha blandingen!
Doblet oppskriften siden jeg skal servere 6, endte opp med 15 glass...

OBS!!! Oppskriftens mengde stemmer ikke slik Silje skriver over her.
Massen er ikke god på smak eller konsistens, rett og slett rævva

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift