Hvit sjokolademousse med mandariner

Nydelig, liten dessert som passer ypperlig til påske!

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte

Servering:
♥ 1 liten boks hermetiske mandariner (se tips)
♥ 30 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.

Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.

Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4–5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Rett før servering tar du dessertene ut av kjøleskapet. 

 

 

La hermetiske mandariner renne godt av seg. Legg 5 pene mandarinbåter på hver dessert. 

 

 

Dryss over revet kokesjokolade.

 

 

Serveres straks. 

 

 

Så delikat dessert med deilig smak! 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.

♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.

♥ Jeg har her brukt 1 liten boks hermetiske mandariner (vekt ca. 175 gram uten lake). La mandarinbåtene renne godt av seg i en sil før du legger dem på desserten. 

♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.

♥ Se også Hvit sjokolademousse med bær og Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.

 

 

Nydelig! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvit sjokolademousse med mandariner
Ingredienser

♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte

Servering:
♥ 1 liten boks hermetiske mandariner (se tips)
♥ 30 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.

Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.

Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4–5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Rett før servering tar du dessertene ut av kjøleskapet. 

La hermetiske mandariner renne godt av seg. Legg 5 pene mandarinbåter på hver dessert. 

Dryss over revet kokesjokolade. Serveres straks. 

Tips

♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.

♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.

♥ Jeg har her brukt 1 liten boks hermetiske mandariner (vekt ca. 175 gram uten lake). La mandarinbåtene renne godt av seg i en sil før du legger dem på desserten. 

♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.

♥ Se også Hvit sjokolademousse med bær og Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift