Svenskeboller (Sukkeress)

"Jag er inte sjuk, jag er bara svensk.."

(Trøste & Bære, 1990)

Smile

"Svenskeboller" er utrolig myke og deilige hveteboller som er formet til dekorative S'er og pyntet med masse perlesukker. Bollene er klassiske i Sverige, og går ofte under navnet "Sockerkringlor". I Norge kjenner mange bollene som "Sukkeress".

Oppskriften gir 30 stk.

Svenskeboller (Sukkeress)
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
13 dl hvetemel

Pynt:
vann
perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 30 emner. Trill hvert emne til smale lengder. Snurr dem innover i hver ende (motsatt vei oppe og nede) og form til S'er. Pensle bollene med vann og dypp dem i perlesukker.

Sett bollene på stekeplater dekket med bakepapir og la bollene heve seg luftige, ca 40 min. Stek bollene på midterste rille i ovnen ved 225°C i ca 10 min.

Tips

"Svenskeboller" er kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift