Sjokoladekake med sjokolademousse

Sjokoladekake med sjokolademousse
Ingredienser

Sjokoladekake:
2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao

Sjokolademousse:
1 pk lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk

Pynt:
høvlet mørk sjokolade
sjokoladesaus (Freia)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og kakao.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Lag sjokolademousse som anvist på pakken: Pisk pulveret med 3 dl melk med mikser i 3 minutter. Avkjøl i kjøleskapet i 5-10 minutter. Rør av og til. Sjokolademoussen skal bli tykkere (slik at den kan smøres over kaken), men ikke stivnet.

Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokolademoussen over bunnen. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av sjokolademoussen jevnt over hele kaken. Dryss over høvlet sjokolade. Sett kaken i kjøleskapet i en time, til sjokolademoussen har stivnet. Før servering kan du pynte kaken ved å ringle over sjokoladesaus.

Tips

1 pk Toro lys sjokolademousse er på 73 g pulver. Blandet med 3 dl melk gir en pakke 6 porsjoner sjokolademousse.

Til pynt kan du bruke Freias sjokoladesaus på flaske (ikke bruk den som stivner på isen).

Kaken er holdbar i et par dager om den oppbevares i kjøleskapet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Tenkte å lage denne til barnebursdag på lørdag, kan jeg lage den fredag kveld evt? Og har et bilde jeg skal ha på toppen, kan jeg legge marsipanlokk med bilde over moussen?

Hei

Jeg har laget moussen ferdig føren kaken, hva skjer om den blir for stiv, er det ikke mulig å smøre den utover topp og midtlaget da?

Denne her ble desverre ikke godkjent.. Noe tørr og eneste som egentlig smakte var sjokolademoussen..

Hei:)
Denne kaka skal jeg bake:) Men lurer på om du har erfaring med fondant som lokk på slik kake?
Altså bunn, mousse, del 2 av kake, sjokolademousse og fondant:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift