Kanelpinner

Kanelpinner
Ingredienser

200 g smør
100 g melis
300 g hvetemel

Pynt:
2 ss sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Mykt smør og melis røres hvitt (se tips). Arbeid inn hvetemelet.

Trill ut deigen til fingertykke pølser som deles opp i ca 6 cm lange pinner. Rull pinnene i sukker- og kanelblandingen (se tips).

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.

Tips

Deigpinnene kan eventuelt pensles med litt eggehvite før de rulles i sukker- og kanelblandingen. Da er det enda mer som vil feste seg til kakene.

NB! Melis kan ikke byttes ut med sukker, for da henger ikke deigen sammen.

"Kanelpinner" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei, jeg lagde akkurat disse, men mine sank sammen i ovnen.. Hva gjorde jeg feil?
Jeg tok foresten 300g melis siden jeg så feil på oppskriften. Men resten smøret og melet tok jeg som det står.

Hei! Har akkurat laget disse. De ble kjempegode, men jeg fikk ikke ingrediensene til å stemme. Når jeg hadde tatt i 300 gram hvetemel så var det fremdeles som en smørekrem - ergo umulig å rulle ut. Jeg la til mer og mer mel til det såvidt gikk an å rulle til pølse.. Er forholdet riktig i oppskriften?
Takk for supre oppskrifter :D

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift