Kneppkaker

Kneppkaker
Ingredienser

4 egg
200 g sukker
3/4 dl lys sirup
0,5 dl melk
1,5 ts natron
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk inn sirup i en tynn stråle. Rør ut natron i melken og tilsett. Sikt i hvetemel til slutt og bland deigen forsiktig sammen til den er jevn.

Sett topper med to dessertskjeer på bakepapirkledde stekeplater. Ha god avstand fordi kakene flyter ut under stekingen (ikke flere enn 9 kaker pr stekeplate). Stek kakene gyldne midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min. Avkjøl på rist.

Tips

Merk at kakene har svært lett for å klebre seg sammen. Oppbevar dem i en tettsluttet kakeboks med bakepapir mellom lagene.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Min oppskrift er med kardemomme, ingefær og pepper. Oppskriften er mormors og fra ca 1920. Steker kakene litt mørkere på 220*c. Kjempegode :)

Som svar på av Anne Cathrine (ikke bekreftet)

Å, vil gjerne se oppskriften din, Anne Cathrine:-) Kan du poste den her i kommentarfeltet for eksempel? Artig med slike gammeldagse oppskrifter!

Mormor Annas kneppkaker

3 egg, 1 kopp sukker vispes til eggedosis.
375 gr sirup og 60 gr meierismør røres inn
2 ts natron løses i 3/4 kopp helmelk -
2 ts kanel - 3/4 ts pepper og 1ts ingefær
500gr hvetemel og 1 ts bakepulver
Settes med skje på brett i små topper maks 5 kroning stor. Renner utover og hever seg
220*gr i 5-8 minutter. Lykke til!

Har også en kjempefin oppskrift på kneppkaker, med mandel på toppen og smak av pepper. Mormor og mor ville blitt glad om jeg delte denne her!

Hei!
Hvordan blir målene og oppskriften hvis man skal ta utgangspunkt i at man bare har 3 egg?

Hei!
Jeg har prøvd 2 ganger, men får bare samme rennende resultat.
Noen tips?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift