Sommerlig gulrotkake


Når du dekker en myk gulrotkake med ostekrem og massevis av friske bær og moreller, får du en fantastisk deilig sommerkake!

 

 

Denne gulrotkaken stekes i liten langpanne, men du kan også bruke en stor, rund form hvis du foretrekker rund kake.

 

 

Ingredienser:

Gulrotkake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot

Glasur:
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis


Pynt:
♥ friske bær (jordbær, bringebær, blåbær) og moreller
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeekstrakt med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag.

 

 

Vask og rens bærene. Jeg deler de fleste moreller på midten og fjerner stenene, men noen beholder jeg hele.

 

 

Legg på massevis av friske bær og halve moreller.

 

 

Noen moreller beholder jeg hele med stilk fordi jeg synes det gjør at kaken ser ekstra festlig ut! Smile 

 

 

Sikt over melis rett før servering.

 

 

 

NAM! For en lekker sommerkake!

 

 

Tips:

♥ Denne gulrotkaken er uten nøtter, men det er ikke noe i veien for å tilsette 100 g grovt hakkede valnøtter hvis du liker det.

♥ Bruk friske bær oppå kaken. Bær som har vært frosne blir for rennende og det blir ikke fint oppå den hvite ostekremen.

♥ Gulrotkaken kan fryses med ostekrem, men uten bær og moreller - igjen fordi de blir rennende ved tining. Får du kakerester som du vil fryse, bør du derfor fjerne bærene og morellene oppå kaken først og heller pynte den tinte kaken på nytt med nye ferske bær, moreller og melisdryss.

♥ Vil du lage kaken som rund kake, må du bruke stor, rund form som er minst 26 cm i diameter og gjerne 28 cm i diameter. Bruker du form som er 26 cm i diameter, blir kaken litt høyere enn om du bruker liten langpanne og du må antakelig steke kaken litt lenger. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt.

 

Lag en Sommerlig gulrotkake som alle vil like!

 

 

Noe for helgen kanskje?  Wink 

 

 

Ønsker deg en super helg!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sommerlig gulrotkake
Ingredienser

Gulrotkake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot

Glasur:
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis

Pynt:
♥ friske bær (jordbær, bringebær, blåbær) og moreller
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeekstrakt med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag.

Legg på massevis av friske bær og halve moreller.

Sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Denne gulrotkaken er uten nøtter, men det er ikke noe i veien for å tilsette 100 g grovt hakkede valnøtter hvis du liker det.

♥ Bruk friske bær oppå kaken. Bær som har vært frosne blir for rennende og det blir ikke fint oppå den hvite ostekremen.

♥ Gulrotkaken kan fryses med ostekrem, men uten bær og moreller - igjen fordi de blir rennende ved tining. Får du kakerester som du vil fryse, bør du derfor fjerne bærene og morellene oppå kaken først og heller pynte den tinte kaken på nytt med nye ferske bær, moreller og melisdryss.

♥ Vil du lage kaken som rund kake, må du bruke stor, rund form som er minst 26 cm i diameter og gjerne 28 cm i diameter. Bruker du form som er 26 cm i diameter, blir kaken litt høyere enn om du bruker liten langpanne og du må antakelig steke kaken litt lenger. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt.

6 kommentarer

Du kan bytte ut oljen med 250 g smør som du smelter før du har det i deigen, men kaken vil bli noe mer kompakt enn når man bruker olje. Men smaken blir minst like god :-)

Denne ser veldig god ut! Jeg tenker å bake den til 2 årsfeiring av lillebror. Lurer litt på hvilken olje du bruker el anbefaler? Og kan man bruke vaniljesukker i stede for ekstrakt??

Denne kaken ble supergod! Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men syntes nok den ble litt for "løs i fisken" til å kunne spises med fingrene.

Tror du at denne kaken holder til ca 20 person? Den ser så god ut at jeg har lyst å lage til fredagskake på jobben :)

Skal denne stekes i rund form på 26cm kan det være en fordel å bruke mindre røre. Har nettopp forsøkt og har en ovn full av kakedeig nå

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift