Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur

Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur

27.01.2009

"Nuts just take up space where chocolate ought to be."

He-he - hvis det er slik du tenker, bør du heller finne deg en annen sjokoladekakeoppskrift som er helt uten nøtter (det burde være nok å velge mellom her på detsoteliv.no, se for eksempel langpannekaken som heter "Sjokoladekake med rømme"). Uansett er det ikke overdrevent mye nøtter i denne sjokoladekaken her; bare litt hasselnøtter fra Firkløveren som gir herlig snert til glasuren:-) Kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak! NAM-NAM-NAM!

Oppskriften er til liten langpanne. Du kan søke frem lignende oppskrifter her på detsoteliv.no ved navn "Firkløverkake med rømme" og "Surmelkskake med firkløverkrem", men merk at disse kakene er beregnet på stor langpanne.

Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur

Ingredienser

Rømmesjokoladekake:
150 g smør
3,5 dl vann
3 ss kakao
5 dl sukker
8 dl hvetemel
1,5 ts natron
2 dl seterrømme
3 egg

Firkløverglasur:
200 g Firkløver
100 g smør
1 dl sukker
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene til kakedeigen og rør godt (gjerne med en stålvisp), slik at deigen blir klumpfri.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ha i fløten og sukkeret og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert. Fordel så glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Sett hele kaken med langpannen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten, se tips).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.

Tips

Det tar en stund før sjokoladeglasuren blir tykk nok til at den har smørekonsistens. Det sikreste er derfor å ha glasuren over kaken mens kaken fortsatt er i formen, og så la hele kaken med formen stå slik i kjøleskapet over natten. Da er det garantert at glasuren har stivnet når du løfter kaken ut av formen. Alternativt må du la glasuren stå i kjelen i kjøleskapet helt til du merker at den er tykk nok til å kunne smøres over kaken.

Kakestykkene kan fryses.

27.01.2009
Kakekategori: 
Sesong: 

13 kommentarer

Hej har sommetider problemer med nogle af de tong som skal i , det er ikke altid nemt at oversætte til dansk, bla. Rømme kan man bruge noget andet i Danmark ? Firkløver hvad er det. Ellers rigtig gode opskrifter. Susanne

Hei!
Her er en liten forklaring på hva du kan bruke som rømme i Danmark:

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/140356393-hva-heter-r%...

Det blir også kalt sour cream på engelsk hvis det er noe til hjelp.
Firkløver er en sjokolade som bli produsert av Freia som selges i Norge. Det er melkesjokolade med hasselnøtter i.

Håper det var til hjelp :)

Helene

Takk for tipsene dine, Helene! :-)

Du kan bruke creme fraiche, Susanne :-) Og Firkløver er en norsk melkesjokolade med hakkede hasselnøtter.

Rømme er creme fraiche på dansk
Kh Rikke Klemme, DK

Takk for at du tok deg tid til å svare, Rikke! :-)

Er det verkeleg 180 grader i 25 min? Min måtte stå mykje lengre enn dette for å bli gjennomstekt

Det er riktig tid for min ovn i hvert fall, men man må alltid sjekke med kakenål, for ovner varierer dessverre veldig.

Vil gjerne lage denne kaken, men holder med en vanlig rund form. Hvor mye skal røren reduseres?

Hei, jeg brukte lettrømme og tok litt mer smør i. Hadde i litt lakrispulver ( Johan Bulow) i røra, det gav en ekstra spiss på kaka. Blandet firkløver-sjokoladen med en plate mørk sjokolade (70 %) i glassene, det ble nydelig

Tusen takk for de flotte oppskriftene som du legger ut på Det søte Liv

Lura bare på om kg kan bruke ei plate med kokesjokolade istedenfor kakao

Nå har jeg laget denne kaka. Det gikk så fint med rund form str 26
Hadde laget vegg rundt, men det trengte jeg ikke. Trengte litt mer steketid.

Hei! Etter 55 min var kaka fortsatt flytende inni, og på min relativt nye ovn så stemmer stort sett tidene i oppskrifter. Tok totalt 65 min før den var klar. Ellers, veldig saftig og god!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter