Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur

"Nuts just take up space where chocolate ought to be."

He-he - hvis det er slik du tenker, bør du heller finne deg en annen sjokoladekakeoppskrift som er helt uten nøtter (det burde være nok å velge mellom her på detsoteliv.no, se for eksempel langpannekaken som heter Sjokoladekake med rømme). Uansett er det ikke overdrevent mye nøtter i denne sjokoladekaken her; bare litt hasselnøtter fra Firkløveren som gir herlig snert til glasuren:-) Kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak! NAM-NAM-NAM!

Oppskriften er til liten langpanne.

For samme kake med kaffesmak, se Sjokoladekake med kaffe og firkløverglasur. Se også Firkløverkake med rømme, Firkløverkake med rømme og appelsin og Surmelkskake med firkløverkrem, men merk at disse kakene er beregnet på stor langpanne.

Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur
Ingredienser

Rømmesjokoladekake:
150 g smør
3,5 dl vann
3 ss kakao
5 dl sukker
8 dl hvetemel
1,5 ts natron
2 dl seterrømme
3 egg

Firkløverglasur:
200 g Firkløver
100 g smør
1 dl sukker
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene til kakedeigen og rør godt (gjerne med en stålvisp), slik at deigen blir klumpfri.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 35 - 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ha i fløten og sukkeret og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert. Fordel så glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Sett hele kaken med langpannen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten, se tips).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.

Tips

Det tar en stund før sjokoladeglasuren blir tykk nok til at den har smørekonsistens. Det sikreste er derfor å ha glasuren over kaken mens kaken fortsatt er i formen, og så la hele kaken med formen stå slik i kjøleskapet over natten. Da er det garantert at glasuren har stivnet når du løfter kaken ut av formen. Alternativt må du la glasuren stå i kjelen i kjøleskapet helt til du merker at den er tykk nok til å kunne smøres over kaken.

Kakestykkene kan fryses.

Kakekategori
Sesong

17 kommentarer

Hej har sommetider problemer med nogle af de tong som skal i , det er ikke altid nemt at oversætte til dansk, bla. Rømme kan man bruge noget andet i Danmark ? Firkløver hvad er det. Ellers rigtig gode opskrifter. Susanne

Hei, jeg brukte lettrømme og tok litt mer smør i. Hadde i litt lakrispulver ( Johan Bulow) i røra, det gav en ekstra spiss på kaka. Blandet firkløver-sjokoladen med en plate mørk sjokolade (70 %) i glassene, det ble nydelig

Tusen takk for de flotte oppskriftene som du legger ut på Det søte Liv

Nå har jeg laget denne kaka. Det gikk så fint med rund form str 26
Hadde laget vegg rundt, men det trengte jeg ikke. Trengte litt mer steketid.

Hei! Etter 55 min var kaka fortsatt flytende inni, og på min relativt nye ovn så stemmer stort sett tidene i oppskrifter. Tok totalt 65 min før den var klar. Ellers, veldig saftig og god!

Hei, jeg har testet kaken på nytt og kom til at 35 - 40 minutter er passe steketid. Men ovner er forskjellige, så viktig at man tester med kakenål før kaken tas ut av ovnen. Takk for tilbakemeldingen din! :-)

Som flere her skriver, trengte denne kaka mye lengere steketid enn 25 minutter som det står i oppskriften. Tror det kan skyldes at størrelsen på formen som er foreslått 20x30cm er for liten. Min form er nøyaktig den størrelsen og min kake ble veldig høy og gikk nesten over kanten. Ovner er såklart forskjellige og min er ganske ny, men her trengte jeg nesten en time før kaka ble gjennomstekt. Ellers god kake.

Som svar på av Kristine (ikke bekreftet)

Hei, jeg har testet kaken på nytt, og fikk da at 35 - 40 minutter ble riktig steketid, så jeg har korrigert oppskriften nå. Siden ovner er forskjellige, må man teste med kakenål om den er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen. Min form er vel 21 x 31 cm, så litt større enn din, men enig i at kaken blir høy i liten langpanne. Hyggelig å høre at du synes at kaken ble god :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift