Sirupsrisk

Sirupsrisk
Ingredienser

500 g mørk sirup
140 g smør
200 g sukker
5 dl lunken helmelk
3 ts natron
0,5 ts pepper
0,5 ts ingefær
0,25 ts nellik
1 ts kanel
400 g hvetemel
revet skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte

Varm opp sirupen og smør i en middels stor, tykkbunnet kjele til smøret har smeltet og blandingen er flytende. Tilsett sukker og melk og bland det godt sammen. Ha så natron og krydder, revet appelsinskall og til slutt hvetemelet.

Ha deigen i en stor, smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min (sjekk at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut.

Tips

Denne kaken smaker aller best nystekt, men kan fryses.

- -

ETT ER NØDVENDIG

Ett er nødvendig - her
i denne vår vanskelige verden
av husville og heimløse:

Å ta bolig i seg selv

Gå inn i mørket
og pusse sotet av lampen.

Slik at menneskene på veiene
kan skimte lys i dine bebodde øyne.

(Hans Børli)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Denne kaka stekte jeg i nesten en time. Da var den helt rå nederst i forma! Håpløst.

Kaken ble veldig god, men ikke uten drama! Det var for mye deig til formen, selv om jeg.brukte anbefalt størrelse. Det rant deig ut i ovnen og ble mye søl som sved seg fast. Neste gang (for denne skal garantert lages igjen) skal jeg heller fordele deigen på to litt mindre former i stedet for en stor. Hadde formen vært 1/2 liter større så hadde det gått bra. Supersaftig og god kake med litt julepreg som holder seg godt noen dager.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift